Ai acest tip de sandale? Aruncă-le imediat! Motivul te va șoca

 

Vremea s-a încălzit şi am început să purtăm sandale şi slapi de plajă. Puţin ştiu, însă, că sandalele de plastic pot fi periculoase pentru sănătate.

Un studiu ce a fost realizat în Germania a descoperit că aceste sandale sunt confecţionate dintr-un material cancerigen.

În acest studiu, oamenii de ştiinţă au selectat 10 perechi de sandale saboţi produse de cel mai bun brand de pe piaţă şi apoi le-au analizat într-un laborator. Rezultatele descoperite sunt de-a dreptul şocante. Aproape 60% din aceşti saboţi au în componentă lor hicrocarburi policiclice aromatice.

Hidrocarburile aromatice policiclice (HAP sau PAH, prescurtarea din engleză), cunoscute şi că hidrocarburi aromatice polinucleare, sunt hidrocarburi compuse din cel puţin două nuclee aromatice condensate, care nu conţin heteroatomi sau care au substituenţi. Naftalina este cel mai simplu exemplu de HAP. Aceste arene polinucleare se găsesc în uleiuri, cărbuni şi gudroane, şi sunt adesea produşi secundari rezulti la arderea combustibililor.

Aceste substanţe sunt cancerigene şi pot provoca o mutaţie a celulelor odată ajunse în corp.

Substanţele sunt extrem de nocive şi îndată inhalate ajung direct în organism. Se pare că acestea nu sunt singurele substanţe cancerigene din componentă saboţilor de plastic. Aproximativ 70% din sandalele de plastic sunt alcătuite din solvenţi şi metale grele care sunt extrem de dăunătoare sănătăţii noastre. Substanţele pot intră în organism şi prin piele.

Sandalele originale Crocs (aşa se numesc aceşti saboţi), nu conţin hicrocarburi policiclice aromatice, însă conţin alte patru solvenţi cancerigeni.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
cici
01 Jun 15:33
de aproximativ 8 ani am descoperit confortul maxim in materie de "papuci"sub marca respectiva CROCS si actualmente am 5 perechi cu diferite destinatii-plimbare-gradinarit-pescuit-utilizare doar in casa-pentru iarna...doar cand -trebuie sa fiu in "tinuta" mai acatarii ma despart cu regret de ei...
intrebarea mea este urmatoarea n-ar fi mai sanatos sa ne speriem mai mult de ce bagam pe gura???unde sunt "vigilentele" respective cand suntem victimile sigure ale aditivilor,conservantilor,colorantilor...etc...
acum am gasit toxici tocmai papucii respectivi...eu zic ca e jenant...
inhalam poluare la tot pasul....bem ape poluate...mancam tone de chimicale si "bioinginerii"si ne luam acum de papuci...
oare stirile aiurea sunt ok??? oare cei platiti gras sa ne fereasca de produse falsificate, expirate sau dovedite toxice -ce pazesc???toate aceste posturi gem de rudele potentatilor politici-sotii-amante-nepoti si verisori...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?