Protestele se extind. Profesorii și studenții Universității din București, alături de magistrați

 

Revolta faţă de controversata ordonanţă pe justiţie se extinde. După actori, profesorii şi studenţii Facultăţii de Litere a Universităţii Bucureşti au anunțat că ies în stradă. 

Protestul va avea loc joi, când studenţii și dascălii lor vor ieşi în faţa facultăţii cu banderole albe pe brațe. Anunțul a fost făcut pe Facebook de scriitorul și filosoful Andrei Cornea. Acesta spune că și oamenii de litere trebuie să fie solidari cu magistrații, în numele valorilor fundamentale. 

”Vrem să ne arătăm solidaritatea cu magistraţii care în aceste zile protestează împotriva abuzurilor la adresa justiţiei independente, promovate de OUG 7. În acest sens, îi chemăm pe toţi cei care au timp disponibil şi gîndesc ca noi să ni se alăture într-un protest paşnic şi nezgomotos, joi, 7 martie, ora 12,00, în faţa intrării Facultății de Litere. Ne vom alinia în faţa intrării purtînd pe braţ o brasardă albă şi vom rămîne acolo timp de aproximativ o oră. Vom încerca să tipărim şi cîteva lozinci.E bine să fim cît mai mulţi. În numele grupului de iniţiativă, Emil Ionescu”, a scris profesorul Andrei Cornea pe contul personal de Facebook.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Costin Stefan
05 Mar 14:41
CAND VAD PE BIATA DANCILA, MA GANDESC LA DUMNEZEU… CUM DE N-O FACU GORILA, CA SA O IUBESC SI EU.
Răspunde
0 0
Costin Stefan
05 Mar 14:10
ACEST TOADER TUDOREL, nu-i pisica, nici vitel, ci ministru plin de el. Si, cand macina cuvinte, cu reporteri dinainte, descriind apa fierbinte, se uimeste doar pe sine, neavand pic de rusine, ca ajunge, la sfarsit, tot la omul osandit: la Lazar sau la Codruta, sa-i ,,mangaie” cu labuta. Toader stie ca-i om greu, primul dupa Dumnezeu si da LEGI instantaneu; ORDONANTE DE URGENTA, ca-i istet si cu prezenta. Parea pare ,,apucat”… Cine naiba l-a votat ?! Sa-i vezi capul, fara fes… Cine naiba l-a ales ?! Stim ca e platit cat zece, sa tradeze si sa plece. Sa distruga, sa ne frece. Ca-i complot, ce vor, se stie. Chiar de sunt banditi, o mie, nu se tem de puscarie ?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?