Iohannis, după consultările cu partidele: PSD-ului îi spun că această atitudine este nesănătoasă

 

Klaus Iohannis a susținut, într-o declarație de presă organizată după consultările cu formațiunile politice de la Cotroceni, că toți reprezentanții partidelor au prezentat opiniile lor în legătură cu alegerile parlamentare. Totodată, referitor la neparticiparea PSD la aceste consultări, șeful statului a spus că "această atitudine necooperantă este nesănătoasă"."O rundă de consultări care a fost necesară și am constatat că toți cei care au binevoit a participa la întâlnirile de astăzi au fost de aceeași părere. Toți reprezentanții partidelor mi-au prezentat pe scurt opiniile lor în legătură cu alegerile. În general, lumea a apreciat faptul că alegerile au fost bine organizate și s-au desfășurat în condiții foarte bune. Partidele mi-au prezentat cum văd în continuare posibile alcătuiri de guverne, ce probleme sunt prioritare pentru fiecare în parte", a declarat președintele României. 

Referitor la alegerea reprezentanților PSD și ALDE de a nu participa la consultările organizate, astăzi, la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis a atras atenția că o astfel de atitudine este nu este una sănătoasă. 

"O notă discordantă în această rundă de consultări au făcut PSD și ALDE, care nu au binevoit să vină la aceste consultări. PSD-ului îi spun că această atitudine necooperantă cu președintele României este nesănătoasă. Am convenit cu toate formațiunile care s-au prezentat astăzi că ne vom revedea la o nouă rundă de consultări, pe care o voi convoca după ce noul Parlament va intra în funcțiune", a mai spus șeful statului.

Întrebat dacă este posibil, printr-o alianță între toate partidele de dreapta, ca liberalii să ofere premierul, Iohannis a susținut că prim-ministrul României este dat de o formațiune sau coaliție care obține majoritatea în Parlament.

"Aritmetic (n.r. alianță între partidele de dreapta), sigur, este posibil. Dacă va fi posibil și politic, vom vedea. Premierul trebuie să fie de la o formațiune sau coaliție care mă convinge că va avea o majoritate în Parlament", a declarat președintele României. 

Totodată, referitor la varianta ca Dacian Cioloș să fie numit premier, șeful statului a explicat: "Înainte de a avea consultări cu toate formațiunile politice, nu pot să vă dau un răspuns public la această chestiune. Este clar că, după ce vom avea un Parlament, vom avea o rundă de consultări, iar atunci chiar voi aștepta să vină toată lumea și să spună dacă vrea premier, după care voi fi în situația să judec proporțional și să mă gândesc la o desemnare. Eu abordez chestiunea foarte serios, mă aștept ca PSD să vină la următoarele consultări".

 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?