Încă 300.000 de ouă tratate cu o substanţă periculoasă, în magazinele din România

 

Alertă la nivel naţional, după ce încă 300.000 de ouă contaminate cu un insecticid periculos, interzis în Uniunea Europeană, au ajuns în magazinele din Bucureşti şi din judeţele Olt, Dolj, Argeș şi Vâlcea.Ispectorii veterinari au depistat prezența Fipronilului, un insectidi periculos, în ouă la o fermă din Scornicești, care aparține aceleiași societăți din Teleorman care a livrat la începutul lunii 100.000 de ouă contaminate.

După detectarea Fipronilului în ouă la o fermă din Teleorman, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Olt a intensificat acțiunile de control privind verificarea reziduurilor în ouăle produse în fermele avicole din județul Olt.

La o fermă din Scornicești, insecticidul interzis a fost detectat în ouă. 

Din datele anchetei a reieșit că 285.570 de ouă (producția din perioada 15 – 18 ianuarie) a fost comercializată în următoarele județe: Olt, Dolj, Argeș, Vâlcea și municipiul București.

Toate detaliile le puteţi citi pe Realitatea de Olt

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?