Gabriela Firea a anunţat condiţia pentru a autoriza protestul diasporei din 10 august

 
Gabriela Firea a anunţat condiţia pentru a autoriza protestul diasporei din 10 august
Gabriela Firea a anunţat condiţia pentru a autoriza protestul diasporei din 10 august

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, în legătură cu neautorizarea protestului din Piaţa Victoriei la care şi-au anunţat participarea românii din diaspora, că "Un milion de participanţi, potrivit cifrei înaintate de către organizatori, ar perturba grav activitatea şi libera circulaţie în Capitală"."Am luat act, la revenirea din concediul legal de odihnă, de faptul că cererea Federației Românilor de Pretutindeni de a organiza un miting în București a primit aviz negativ din partea Comisiei de Avizare a evenimentelor, motivul invocat fiind acela că 1 milion de participanți, potrivit cifrei înaintate de către organizatori, ar perturba grav activitatea și libera circulație în Capitală, inclusiv a vehiculelor care intervin în situații de urgență, și ar pune forțele de ordine în imposibilitatea de a garanta siguranța atât a manifestanților cât și a celorlalți cetățeni care tranzitează zona fără a participa la miting.

În situația în care organizatorul își va reconsidera solicitarea inițială, astfel încât să se încadreze în limite rezonabile din punct de vedere al numărului participanților, Comisia își va reevalua punctul de vedere și nu va mai exista niciun motiv pentru a nu fi autorizată manifestația.

Pentru comparație, la mitingul organizat de PSD în data de 9 iunie 2018, despre care s-a vorbit în acest context, în spațiul public, numărul de participanți declarați de organizatori în Piața Victoriei a fost de 250.000, iar în momentul de vârf al evenimentului s-au înregistrat un număr de 380.000 – 400.000 de persoane, care ocupau în întregime Piața Victoriei, precum și străzile adiacente. Inițial, PSD a intenționat organizarea unui miting la care să participe 1 milion de persoane, dar în urma discuțiilor cu instituțiile implicate în menținerea ordinii publice și a gestionării situațiilor de urgență s-a decis redimensionarea evenimentului în concordanță cu particularitățile și capacitatea zonei vizate.

Primăria Capitalei nu intenționează să obstrucționeze în niciun fel manifestațiile publice, dar solicită ca organizatorii să-și asume explicit respectarea legii și să-și dimensioneze acțiunile astfel încât să nu fie periclitată siguranța nici a participanților, nici a celorlalți cetățeni.

Solicit să se pună capăt acuzațiilor și jignirilor proferate în spațiul public la adresa mea și a Primăriei Capitalei, câtă vreme nu există niciun motiv pentru care vreo entitate să fie lezată de vreo acțiune ireversibilă a autorităților. Legea și regulile sunt aceleași pentru toată lumea și nu se aplică după principiul „cine țipă mai tare”. Democrația înseamnă respectarea libertăților cetățenești câtă vreme acestea nu încalcă libertățile celorlalți.

Regret că unii oameni politici cu pretenții s-au grăbit să arunce cu invective și acuzații, fără să cunoască situația de fapt și legea sau, mai grav, cunoscându-le dar ignorându-le cu bună știință, doar pentru câștiguri efemere în planul imaginii", spune Gabriela Firea.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Murphy
20 Jul 19:07
Daca nu aproba Gabita mitingul in Bucale propun sa mergem in Voluntari si sa-i stropim gardul navei cu un lichid verde-galbui dupa 4-5 beri !
Răspunde
0 0
LIANA
19 Jul 21:13
Serios, saracuta penala. Cand a venit Regele Mihai si au fost peste un milion de Romani de ce nu sa intamplat nimic. E o excroaca
Răspunde
0 0
Stroescu Tit Emilian
19 Jul 20:51
Asta crede ca are de a face cu alegatorii ei....far' de minte....
Răspunde
0 0
Dan
19 Jul 21:44
5 Noroc ca "ai" tu minte !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
0 0
mdea
19 Jul 19:15
Pai si mitingul de "1 milion" al celor de la PSD nu a perturbat activitatea si libera circulatie? Ipocrita mai esti mai Firea...
Răspunde
0 0
Cross
19 Jul 21:01
5 Ești bătut în freza rău de tot... PSD și-a asumat responsabilitatea a ceea ce legea prevede cu privire la o manifestație de asemenea anvergura... Un coordonator la fiecare 25 de persoane care vin în mod organizat... bla, bla, bla... nu comentau toți idioții faptul ca sunt organizați precum la adunările comuniste, ei bine ei doar respectau legea... Lege pe care alții nu vor sa o respecte...
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?