Folosești calculator cu Windows? Ai putea avea o MARE PROBLEMĂ!

 

Dacă ești un utilizator de Windows și încă nu ai actualizat sistemul de operare, poate ar trebui să o faci. Avertismentul vine direct de la agenția de informații NSA. Microsoft, deocamdată, s-a ocupat să repare vulnerabilitatea, doar că trebuie instalată de către utilizator. Totuși, hackerii sunt pregătiți s-o folosească, dacă nu te pui la adăpost. 

„NSA îndeamnă pe toată lumea să investească timp și resurse în a-și cunoaște propria rețea și să folosească sisteme de operare acceptate și să aibă cele mai recente actualizări. Nu este esențial doar pentru protecția sistemelor de securitate națională, ci pentru toate rețelele", a avertizat NSA, agenția guvernamentală a Departamentului Apărării al Statelor Unite.

Problema poarta numele Bluekeep și a fost descoperită în urmă cu câteva săptămâni. Nu este o vulnerabilitate minoră sau una pe care o poți ignora, ci una serioasă, care a fost comparată cu celebrul ransomware WannaCry din 2017. Acea problemă a făcut pagube destul de însemnate în urmă cu doi ani. 

WannaCry a făcut afectat milioane de computere din întreaga lume și a făcut pagube de milioane de dolari. Acum, Bluekeep este o vulnerabilitate a cărei țintă sunt sistemele de operare mai vechi ale Microsoft.

Ce versiuni de Windows au probleme mari din cauza acestei vulnerabilități

  • Windows XP
  • Windows Server 2003
  • Windows Vista
  • Windows Server 2008
  • Windows 7
  • Windows Server 2008 R2

Microsoft a avertizat că defectul Bluekeep este un potențial „wormhole" (n.r gaură de vierme), care înseamnă că s-ar putea răspândi fără ca utilizatorul să fie nevoit să se conecteze la internet. Hackerii ar putea folosi această vulnerabilitate pentru a livra malware de tip ransomware sau exploit kit-uri.

Acest defect ar putea fi folosit pentru a realiza atacuri de tip DDOS (denial of service attacks). Pe scurt: hackerii ar putea exploata problema în numeroase moduri care să le aducă bani.

SursaAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?