Strategul condamnat penal al PSD, amendat pentru discriminare

 

"Premierul din umbră", consilierul lui Dăncilă, Darius Vâlcov, a fost amendat cu 1.000 de lei de către Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru că l-a făcut "sandilău" pe celebrul protestatar Sandy Matei, căruia i-a publicat și fișa medicală pe Facebook.

Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) l-a amendat cu 1.000 de lei pe Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, pentru discriminare și încălcarea dreptului la demnitate în cazul unui protestatar căruia i-a publicat fișa medicală.

Fapta domnului Darius Bogdan Vâlcov de a denumi o persoană prin termenul de “sandilău” și publicarea fișei medicale a persoanei respective, protestatar de notorietate, constituie faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate pe criteriul de afecțiune medicală necontagioasă și prin asociere pe baza criteriului de dizabilitate mentală, potrivit art. 2 alin. 1 coroborat cu art. 15 din OG137 O.G. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Consiliul a dispus aplicarea sancțiunii amenzii contravenționale în valoare de 1.000 lei.
În individualizarea sancțiunii, Colegiul Director a avut în vedere gradul de pericol social al faptei, ce rezultă printre altele, din calitatea de demnitar a părții reclamate, dar și de faptul că, ulterior partea reclamată a șters de pe contul de Facebook afirmațiile discriminatorii.

Vot: în unanimitate a celor prezenți (6 voturi).

Darius Vâlcov a publicat în septembrie 2018 pe contul său de Facebook o fișa medicală care ar fi arătat că protestatarul Sandi Matei ar fi avut o problemă medicală ce necesita tratament psihiatric. Ulterior, nota lui Vâlcov a dispărut, dar consilierul premierului Dăncilă a revenit și a scris că ”postarea prin care arătam că un lider #rezist este sandilău cu acte mi-a fost ștearsă”.

Publicarea informațiilor medicale fără acordul pacientului este interzisă prin lege. Este pentru a doua oară când Vâlcov publică documente secrete pe Facebook, după ce săptămâna trecută publicase un protocol din 2016 dintre SRI și Parchetul, denunțat în 2017.

Sandi Matei a anunțat într-o declarație pentru PSNews.ro că îl va da în judecată pe Vâlcov și a spus că diagnosticul respectiv i-a fost pus în urmă cu 11 ani, când a suferit o pierdere în familie.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Tautan Alexandru
27 Mar 15:09
Dar cum a obtinut acea fisa medicala, chiar nu se sesizeaza nimeni!!!!!?????
Răspunde
0 0
johnneil
27 Mar 14:35
Baaaa! 1000 de lei. L-a rupt in doua pe Valcov. Precis va face recurs si va cere completul de judecata sa fie specializat in discriminari altfel nu se pune si ne va reclama la CEDO.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?