Elevii şi preşcolarii se întorc de luni la cursuri. Când este următoarea vacanță

 

Elevii şi preşcolarii se întorc de luni la cursuri. După doar trei săptămâni de şcoală, cei peste 2,3 milioane de elevi şi preşcolari  vor intra din nou în vacanţă pe 2 februarie, iar semestrul al doilea va începe pe 12 februarie şi se va încheia în 15 iunie. 

Pe elevii clasei a XII-a îi aşteaptă o schimbare importantă din acest an. Prima sesiune a bacalaureatului începe pe 12 februarie, cu probele orale la limba română, care vor fi susţinute două zile consecutiv. Probele scrise vor începe în vară, pe 25 iunie, cu examenul la limba şi literatura romană.

Totodată, evaluările naţionale la clasa a II-a, a IV-a şi a V-a se vor desfăşura între 7 şi 24 mai.

Până la sfârşitul anului şcolar, ar putea intra în vigoare şi noul regulament cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar aprobat pe 8 ianuarie de ministrul Educaţiei. Conform acestuia, elevii nu vor mai fi obligaţi să facă de serviciu pe şcoală sau să poarte uniformă. În plus, ei au obligaţia ca la începutul orelor de curs să-şi depoziteze telefoanele mobile în locul special amenajat în sala de clasă.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?