Cum îţi pregăteşti maşina pentru sezonul rece?

Temperaturile scăzute trebuie să-ţi amintească că este timpul să te pregăteşti deja pentru sezonul rece. Iată ce trebuie să te asiguri că ai. 

În sezonul rece trebuie să vă asigurați de următoarele materiale: sare și nisip pentru topirea gheţii de pe trotuar și de pe căile pe care circulaţi în gospodărie pentru a îmbunătăţi tracţiunea și a evita alunecarea; unelte de îndepărtare a zăpezii.

Pregătiţi-vă autoturismul

Acumulatorul și sistemul de aprindere trebuie să fie în stare foarte bună iar bornele bateriei curăţate. Asiguraţi-vă că nivelul antigelului este corespunzător și sistemul de încălzire și dezgheţare funcţionează eficient.

Verificaţi sistemul de acţionare al ștergătoarelor de parbriz; asiguraţi lichid de curăţare pentru temperaturi scăzute.

Dotaţi-vă mașina cu lanţuri antiderapante.

Urmăriți buletinele meteo.

Nu plecați cu autoturismul din localitate atunci când se anunță ninsori și/sau viscol.

Dacă viscolul vă blochează în trafic în afara unei localități, trageți autovehiculul pe partea dreaptă a drumului: porniți luminile de avarie și prindeți o cârpă de antena radio ori la geam; anunțați evenimentul la 112, indicând locul unde ați rămas blocat. Rămâneți în autoturism până ce forțele de intervenție vin să vă salveze; porniți motorul și sistemul de încălzire aproximativ 10 minute la fiecare oră, pentru a menține cald în interior. Curățați periodic zăpada de pe țeava de eșapament.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?