Virusul West Nile a ajuns și în România. În ce oraș s-a confirmat primul caz?

 
Virusul West Nile
Virusul West Nile

Primul caz de infecţie cu virusul West Nile în acest sezon a fost consemnat la un bărbat din judeţul Galaţi, scrie realitateadegalati.net

Bărbatul infectat, în vârstă de peste 80 de ani, a primit diagnosticul în perioada de monitorizare 3 iunie – 18 iulie. Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, acesta este primul caz de West Nile înregistrat în România în anul 2019.

Anul trecut, în judeţul Galaţi au fost confirmate opt îmbolnăviri cu West Nile, unul dintre pacienţi pierzându-şi viaţa din cauza complicaţiilor. Infecţia cu acest virus provoacă un tip de meningoencefalită.

Pentru a evita îmbolnăvirea, specialiştii recomandă populaţiei să evite pe cât posbil expunerea la ţânţari. Cele mai la îndemână măsuri sunt folosirea de îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, utilizarea substanţelor repelente împotriva ţânţarilor şi montarea plaselor de protecţie la ferestre. În acelaşi timp, se recomandă folosirea de substanţe insecticide în locuinţă şi în jurul acesteia, desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei şi îndepărtarea recipientele de apă stătută şi a gunoiului menajer.

Simptome West Nile. Mergi la medic dacă ai aceste simptome!Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?