Viorica Dăncilă, întâlnire cu emisarul Angelei Merkel

 
Viorica Dancilă, întâlnire cu ministrul Economiei din Germania
Viorica Dancilă, întâlnire cu ministrul Economiei din Germania

Premierul Viorica Dăncilă a avut joi o întrevedere cu ministrul economiei şi energiei al Republicii Federale Germania, Peter Altmaier.Prim-ministrul României Viorica Dăncilă a avut joi, 21 februarie 2019, la București, o întrevedere cu ministrul economiei Republicii Federale Germania, Peter Altmaier, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Cei doi oficiali au menționat "stadiul excelent al cooperării economice dintre cele două state", fiind evidențiat în acest sens cursul ascendent și echilibrat al schimburilor comerciale și poziția Germaniei în topul investitorilor de pe piața românească.

Premierul român a evocat situația economică a României, o "țară cu o economie competitivă, cu oportunități de investiții constante și perspective stabile de creștere, care pot fi fructificate inclusiv de investitorii germani".

Cei doi oficiali au agreat că relațiile economice "reprezintă un catalizator al parteneriatului care leagă cele două state, reieșind că potențialul acestei relații este important și că trebuie folosit integral prin atragerea de noi investiții", mai ales în sectoarele de viitor (inovația, noile tehnologii), dar și prin participarea companiilor germane la realizarea de proiecte în parteneriat-public privat.

Totodată, a fost subliniat rolul însemnat al capitalului uman pe baza căruia se întemeiază dinamica și potențialul raporturilor economice bilaterale.

De asemenea, a fost remarcată importanța Comisiei mixte pentru etnicii germani din România și a comisiilor economice mixte ale României cu landurile Bavaria, Baden-Württemberg și, mai nou, Hessen în dezvoltarea parteneriatului economic și social româno-german.

Întrevederea a prilejuit și un schimb de opinii pe teme europene, prim-ministrul român punctând rolul României în calitate de președinție rotativă a Consiliului Uniunii Europene. Înaltul demnitar român a arătat deschidere pentru o colaborare fructuoasă cu autoritățile centrale și de land ale Germaniei pe parcursul acestui exercițiu european, amintind susținerea constantă a Germaniei pentru parcursul euroatlantic al României.

Premierul român a arătat faptul că principalul obiectiv al Președinției României la Consiliul UE este acela de a contribui la avansarea agendei europene, în acest sens fiind înregistrate deja progrese substanțiale pe un număr considerabil de dosare cu impact direct asupra cetățenilor.

Unul din obiectivele majore ale Președinției României la Consiliul Uniunii Europene este acela de a promova o Europă a Convergenței, prin promovarea acțiunilor menite să contribuie la asigurarea convergenței și coeziunii economice, sociale și teritoriale în scopul unei dezvoltări durabile și echitabile pentru toți cetățenii și statele membre. Din această perspectivă, consolidarea pieței unice europene și asigurarea unei funcționări optime a acesteia trebuie să reprezinte, în continuare, unul din principalele paliere de acțiune la nivel european.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
El Condor
22 Feb 15:12
I-ai spus domnului Peter cum ai parvenit marlanca analfabeta si cum ti-ai cocotat infiatul la Curtea de Conturi a Romaniei? Corupta marlanca penala iliesciana bolsevica o sa aveti o soarta cruda...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?