Noi reguli privind vârsta de pensionare în cazul femeilor!

 

Noile reguli privind ieşirea la pensie a femeilor intră azi în vigoare. Femeile vor putea să lucreze până la 65 de ani, doar dacă vor cere în scris acest lucru. Părerile privind noua regulă sunt însă împărțite. 

Femeile care vor dori să lucreze până la 65 de ani trebuie să depună o cerere cu 30 de zile înainte de îndeplinirea vârstei standard de pensionare şi a stagiului minim de cotizare.

În Legea pensiilor, vârsta-standard de pensionare pentru femei este 63 de ani, dar ea nu a fost atinsă efectiv. Asta se va întâmpla abia în anul 2030. Anul acesta, dacă au îndeplinit stagiul de cotizare femeile se pot pensiona la 61 de ani. La bărbaţi, vârsta standard de pensionare de 65 de ani a fost atinsă însă deja. România s-a angajat ca până în 2023 să egalizeze, atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei, vârsta de pensionare la 65 de ani.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?