TVR, prima reacție după ce o jurnalistă a protestat în direct la adresa condițiilor de muncă

 
TVR
TVR

După ce Alina Alexoi, comentatoarea trimisă de TVR la "Europenele" de Gimnastică de la Glasgow, a dezvăluit, în direct, condițiile în care este nevoită să lucreze, televiziunea publică a replicat.

TVR a anunțat, printre altele, faptul că toate "costurile cu telefonia mobilă în roaming pentru jurnalistul deplasat la Glasgow sunt suportate integral de SRTv".

"În legatură cu incidentul petrecut duminică, 5 august 2018, în timpul transmisiunii directe a finalelor feminine pe aparate de la Campionatul European de Gimnastică de la Glasgow, TVR precizează următoarele:

Costurile de licenţă şi cheltuielile tehnice au fost aprobate de Comitetul Director şi Consiliul de Administraţie ale SRTv. În cadrul contractului, s-a specificat clar faptul că SRTv a solicitat ca postul de comentator de la Glasgow să fie complet echipat, lucru respectat de organizator. Tehnologia folosită pentru transmiterea semnalului audio către Bucureşti a fost identică cu cea utilizată pe parcursul celor 64 de meciuri transmise de la Campionatului Mondial de Fotbal din Rusia.

De altfel, sâmbătă, 4 august, la prima transmisiune efectuată de TVR de la CE Gimnastică, nu au existat probleme tehnice, totul desfăşurându-se în parametrii tehnici solicitaţi.

Costurile cu telefonia mobilă în roaming pentru jurnalistul deplasat la Glasgow sunt suportate integral de SRTv" este comunicatul TVR.

Dragoş Bocanaciu, Coordonator al Departamentului Emisiuni şi Ştiri Sportive la TVR, a explicat: "Vom declanşa o cercetare administrativă pentru a afla exact cine este responsabil de producerea acestui incident neplăcut pentru telespectatorii noştri. În funcţie de rezultatele acestei anchete administrative, SRTv va decide care sunt masurile disciplinare care trebuie aplicate pentru recuperarea prejudiciului".

De la ce a pornit totul?

Alina Alexoi, comentatoarea trimisă de postul public la "Europenele" de Gimnastică de la Glasgow, a dezvăluit, în direct, condițiile în care este nevoită să lucreze.

Jurnalista nu a mai rezistat și a răbufnit în direct, pe post, din cauza condițiilor precare de comentariu, ea fiind nevoită să comenteze Campionatele Europene de Gimnastică de la Glasgow de pe propriul telefon.

"Vreau să știe toată lumea: comentez la telefon. Aș vrea să știu unde e greșeala, să aibă puterea cineva din TVR să recunoască dacă a greșit sau nu. Nu e deloc ușor, e frustrant, oamenii e bine să știe adevărul.

Îmi cer scuze pentru calitatea sunetului. Aș vrea să trecem prin studio, nu mai pot, am amorțit. E frustrant când mă uit la comentatorii de lângă mine cu căști la monitor și eu sunt pe telefon. Mi-a amorțit urechea. Nu mai am mâini să caut informații, pentru că stau pe telefon.

Sper să-mi deconteze televiziunea convorbirea, comentariul de pe telefonul meu", a spus Alina Alexoi, în timpul comentariului TVR, de la Glasgow.

CITEȘTE AICI TOATE DETALIILE!

 

 

.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?