Valul scumpirilor mătură și piața RCA. Noile tarife la asigurări, mult mai mari

 
Valul de scumpiri mătură și prețurile la RCA
Valul de scumpiri mătură și prețurile la RCA

Nici asigurările auto RCA nu scapă de valul scumpirilor. Veștile sunt proaste pentru toți șoferii, cu excepția celor care au mașini cu motor de peste 2.500 cmc, scrie Realitatea Financiara.ASF a publicat miercuri noile tarife de referință pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă (RCA) pentru pagube produse terților prin accidente de vehicule.

Noile prețuri pentru polițele RCA sunt semnificativ mai mari decât cele stabilite în luna octombrie 2018. TABELUL complet aici

Cele mai mari tarife vor fi plătite de șoferii sub 30 de ani cu mașini cu motorizare între 2.000 și 2.500 cm.cubi: prima de referință va fi de 2.036 lei în acest caz.

Singurele scăderi ale valorii tarifelor de referință se înregistrează în cazul șoferilor care dețin mașini cu capacitate cilindrică mare, de peste 2500 cmc. Spre exemplu, în cazul autoturismelor cu o capacitate cilindrică de peste 2.500 cmc, deținute șoferi sub 30 de ani, tariful de referință va scădea de la 2476 lei la 1871 lei.

În cazul mașinilor cu capacitatea cilindrică între 1.600 și 1.800 cm.cubi vor plăti în jur de 920-957 lei, cu excepția celor tineri, sub 30 de ani, care vor scoate din buzunar 1.339 lei.

Pentru șoferii de mașini cu motor de 1.400-1600 cmc, prețul RCA-ului va varia între 900 și 1309 lei.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Brigitta
21 Mar 08:32
Studiul este incomplet si nedrept.Lipseste categoria celor care,nu au provocat deloc,daune sau accidente,au vechime mare ( peste 10-20-30 de ani) si circulatie frecventa (min 3 ori pe saptamana) pe toate categoriile de drumuri( de la asfalt,la off-road)!?Aceasta categorie,nu ar trebui sa plateasca deloc,RCA.Sau,macar,sa isi primeasca inapoi banii la finele fiecarui an,fara evenimente.Altfel,platim in continuare pentru toti idiotii( cei mai multi!) din trafic.Nu e drept.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?