Coronavirus - România: 508345 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Vremea în weekend. Soare în unele zone; în altele va ploua şi va cădea grindină

Thursday, 18 August 2016, 16:35 Sursă: REALITATEA.NET

VREMEA VINERI

Vineri, în Dobrogea, estul Munteniei şi în regiunile nordice vremea va fi în general frumoasă, cu cerul variabil şi doar izolat se vor semnala ploi de scurtă durată. În restul ţării vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 15...20 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 de grade în depresiuni şi 32 de grade în sud-est., conform Realitatea TV. 

În Capitală, vom avea parte de ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. Maxima se va situa în jurul valorii de 29 de grade.

La munte, vremea va fi în general instabilă. Mai ales pe parcursul zilei, temporar înnorările vor fi accentuate şi se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în zona Carpaţilor Meridionali şi local în restul masivelor montane. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 15...20 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Vor fi 18 grade la Paltinis, 20 la Predeal, 17 la Semenic si Sinaia, 22 la Arieseni, 16 pe Ceahlau Toaca.

La mare, vremea se va încălzi uşor faţă de ziua precedentă. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare ziua. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 şi 29 de grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 24 şi 26 de grade.

VREMEA SÂMBĂTĂ

Sâmbătă,  temperatura va marca o creştere în toate regiunile astfel că maximele trec de 25 de grade în toată ţara iar în sud şi sud-est trec de 30 de grade până la 33 de grade în Lunca Dunării. După-amiaza vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului local în regiunile nordice şi în zonele de deal și de munte si doar izolat în restul ţării. Sunt posibile căderi de grindină și cantități de apă mai însemnate.

Vremea se va încălzi și în Capitală. 18-19 grade dimineaţa şi în jur de 32 de grade la amiază. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări îndeosebi după-amiaza, când vor fi posibile ploi de scurtă durată, descărcări electrice şi intensificări trecătoare ale vântului.

VREMEA DUMINICĂ

Duminică, vom avea vreme predominant frumoasă însă treptat, după orele prânzului gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului cu precădere în zonele montane și submontane şi în centrul ţării, iar spre seara și în vest și nord-vest. Izolat se vor cumula cantități de apă însemnate și vor fi posibile căderi de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra în general, între 31 si 34 de grade în sud şi sud-est şi între 28 și 31 de grade în restul ţării.

În Bucureşti, vremea va fi predominant însorită. Dimineaţa, 18-20 de grade si maxima zilei, in jur de 33 de grade.


Vezi mai multe


Alte articole din: VREMEA
Alte articole din: VREMEA