Coronavirus - România: 18594 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Vremea schimbă foaia: furtuni și vijelii. Prognoza meteo pentru weekend

Friday, 01 May 2020, 08:07 Sursă: Realitatea PLUS

În celelalte regiuni astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse, mai ales după-amiaza şi seara. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, izolat cantităţile de apă vor fi însemnate şi va cădea grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 17 şi 26 de grade.

In Capitala, vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza şi seara, dar condiţiile pentru ploi de scurtă durată şi descărcări electrice vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade.

Maine, Instabilitatea atmosferică se va menţine ridicată în cea mai mare parte a ţării şi se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, ce vor lua şi aspect de vijelie. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi local 15 l/mp şi izolat 25...30 l/mp şi va cădea grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 şi 26 de grade, cu cele mai ridicate in sud.

In Bucuresti, cerul va fi variabil, iar după orele amiezii înnorările se vor accentua şi se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Dimineata, 10-12 grade si temperatura maximă, mai ridicată decât în mod normal pentru această dată, se va situa în jurul a 25 de grade.

Duminica, vremea va fi în general instabilă. În jumătatea de est a ţării şi în zona montană vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului; pe spaţii mici vor fi vijelii şi căderi de grindină, iar în intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi pe alocuri 15 l/mp şi izolat 25...30 l/mp. Astfel de fenomene, dar de intensitate mai mică se vor semnala local şi în nord-vestul teritoriului şi pe spaţii mici în sud-vest, iar intensificări ale vântului vor fi în special în sudul Olteniei.

În zona montană, la altitudini mari, se vor semnala şi averse de măzăriche, lapoviţă sau ninsoare. Temperatura aerului va avea valori în jurul celor normale în prima decadă a lunii mai, cu maxime ce se vor încadra între 15 şi 23 de grade, uşor mai ridicate în Oltenia.

Si in Bucuresti, vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice diurne, uşor mai scăzute decât simbata, se vor situa în jurul celor normale ale datei. 11-13 grade dimineata si in jur de 20 de grade la amiaza. Temporar înnorările vor fi accentuate, se vor semnala averse în general moderate cantitativ, însoţite de descărcări electrice şi posibil intensificări de scurtă durată ale vântului. 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: VREMEA
Adaugă părerea ta
Alte articole din: VREMEA