Vremea de azi - Temperaturile au luat-o razna

Sunday, 02 February 2020, 07:52 Sursă: Realitatea.NET

Astazi, vremea va fi cu mult mai caldă decât normal în prima decadă a lunii februarie, astfel că temperaturile maxime se vor încadra în general între 8 şi 18 grade. În vestul, nordul şi centrul ţării, cerul va avea înnorări şi va ploua pe arii extinse, cu precădere la începutul zilei;în zonele montane vor fi precipitaţii mixte şi condiţii de polei.

Pe spaţii restrânse, în special în Maramureş şi la munte, se vor cumula cantităţi de apă de peste 10...15 l/mp. În partea de sud şi sud-est a teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi probabilitate redusă de ploaie. Vântul va sufla tare la munte, îndeosebi pe creste, cu rafale de peste 80...100 km/h, local spulberând zăpada; intensificări locale şi temporare ale vântului vor fi şi în celelalte zone, cu viteze în general de 45...55 km/h.*** In capitala, vremea va fi cu mult mai caldă decât normal în prima decadă a lunii a lunii februarie, cu o maximă a temperaturii aerului de 16...17 grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, iar vântul va suflat moderat, cu intensificări de până la 40...45 km/h.*** La munte, cerul va avea înnorãri şi se vor semnala precipitaţii, moderate cantitativ. Acestea vor fi mixte şi izolat vor favoriza depunerile de polei, iar noaptea, la altitudini mari, vor predomina ninsorile. Pe arii restrânse se vor acumula cantitãţi de precipitaţii de peste 20...30 l/mp. Vântul va sufla tare, îndeosebi pe creste, cu rafale de peste 80...100 km/h, noaptea viscolind ninsoarea în masivele înalte. Temperatura aerului va fi mai ridicatã faţã comparativ cu mediile multianuale. 

Alte articole din: VREMEA
Adaugă părerea ta
Alte articole din: VREMEA