Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Prognoza meteo. Temperaturile scad foarte mult în următoarele zile

Saturday, 04 May 2019, 10:28 Sursă: REALITATEA.NET

Masa de aer polar a intrat încă de joi în Europa, în special în partea de nord, iar până la începutul săptămânii viitoare va ajunge și în România. Luni, în Capitală, sunt așteptate maxime de până la 27 de grade Celsius, însă, de marți vom avea chiar și cu ZECE grade mai puțin. Sunt așteptate ploi în centru, în est și la munte și e posibilă și grindina. 

Vedem cum va arăta vremea în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi Bărăganul. Pe aici, se anunţă vreme bună în ansamblu. Vântul se intensifică la malul mării, dar atmosferă va fi plăcută şi mai caldă ca ieri. La noapte s-ar putea să plouă.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei se aşteaptă soare şi câţiva nori, dar de ploi nu prea sunt semne până la căderea nopţii. Vântul rămâne activ şi maximele urcă uşor.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, instabilitatea creşte după prânz şi o să plouă în mai multe reprize. Se răcoreşte cu câteva grade, iar aversele pot aduce şi grindină sau răbufniri ale vântului.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, vremea va fi schimbătoare, cu averse din a doua parte a zilei şi maxime comparabile cu cele înregistrate ieri. Peste noapte, mai vin câteva ploi.

În vestul ţării, se face un pic mai cald, dar norii apar frecvent iar spre seară vor fi posibile averse. Pe timpul nopţii, ploile se înteţesc.

În Transilvania, astăzi se anunţă vreme bună, deşi s-ar putea să apară doi, trei nori de ploaie. Aversele apar şi pe timpul nopţii. Maximele termice vor ajunge până la 22 de grade Celsius.

În Oltenia, vremea rămâne caldă pentru începutul lunii Mai. În zonele înalte se mai aduna norii şi cresc şansele de ploaie dar în rest aşteptam vreme bună.

În sudul ţării, astăzi atmosferă va fi însorită şi caldă cu temperaturi de până la 27 de grade Celsius. Pe timpul nopţii sunt posibile ceva ploi, dar vor fi de scurtă durată.

În Bucureşti, prindem şi astăzi vreme frumoasă şi caldă cu 26 de grade în termometre. Presiunea atmosferică este în scădere, aşa că la noapte s-ar putea să apară ploile.

La munte, găsim multă instabilitate. Acum, dimineaţa, va fi soare, dar după prânz o să plouă în toate masivele. Temperaturile din staţiuni, vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri.

Pentru cei aflaţi încă pe litoral, se anunţa un final de săptămâna cu soare şi vânt intens. Astăzi va fi vreme frumoasă şi destul de caldă, iar condiţiile de ploaie cresc uşor către seară.

Vremea în București

În Bucureşti, mâine o să vedem soarele, dar norii se înmulţesc, aşa că pe seara cresc din nou condiţiile de ploaie. Luni prindem vreme instabilă, cu ploi de vară, destul de consistente după prânz. Temperaturile vor fi agreabile. Marţi, însă, vremea se răceşte tranşant. Vântul prinde putere, norii persistă şi o să plouă din când în când.

La munte, găsim multă instabilitate. Acum, dimineata, va fi soare, dar după prânz o să plouă în toate masivele. Mâine, ploile apar temporar şi în mai multe serii, iar în masivele vestice vor fi mai serioase. Luni, cam aceeaşi situaţie. Aversele vin din când în când, vor fi consistente, iar pe creste reapare lapoviţă. Marţi, pe lângă ploi şi vreme închisă, aşteptăm o răcire percutantă. Vântul va sufla cu putere, iar lapoviţa se extinde la altitudini mai mici.

Pentru cei aflaţi încă pe litoral, se anunţa un final de săptămână cu soare şi vânt intens. Mâine, vântul aduce aer mai rece, dar va fi soare o bună parte a zilei. Aversele apar în noaptea următoare, iar rafalele de vânt pot depăşi 50 km/h. Şi luni dimineaţa se arată soarele. După-amiaza aduce alte serii de averse, vântul va fi activ, iar temperaturile mai cresc puţin. Marţi se anunţă atmosfera instabilă şi rece. Ploile vin din când în când, vântul va sufla cu putere şi soaree va apărea destul de rar.

Alte articole din: VREMEA
Alte articole din: VREMEA