Prognoza meteo pe trei zile. Din weekend, vremea se răceşte

Thursday, 16 April 2015, 18:22 Sursă: REALITATEA TV

Prognoza meteo Bucureşti
 
Şi bucureştenii au parte de încă o zi însorită, caldă pentru această dată, cu 26 de grade la amiază şi vânt ceva mai puternic.

Prognoza meteo munte

Şi la  munte va fi foarte cald pentru această dată: vor fi 18 grade la Predeal, 16 la Sinaia, Stâna de Vale şi Păltiniş, 13 la Semenic şi 6 grade sus pe Ceahlău. Spre seară norii apar în nord, şi cuprind treptat  toată zona montană şi, pe arii extinse, se vor semnala semnala averse şi descărcări electrice. Izolat, cantităţile de apă vor depăşi 15 l/mp. Pe crestele înalte ale Carpaţilor Orientali se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul va sufla cel mai tare în zona înaltă. Sâmbătă vremea se răceşte mai accentuat în masivele nordice. În cursul zilei, pe arii relativ extinse, vor cădea precipitaţii sub formă de ploaie, iar la altitudini de peste 1500m şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Izolat se vor semnala descărcări electrice şi cantităţi de apă însemnate. Spre seară şi noaptea, cerul se va degaja treptat, cu exceptţa  masivele sudice unde rămân precipitaţiile mixte. Mai ales în cursul zilei, vântul va sulfa cu peste 60 km/h. Duminică, precipitaţiile mixte se răresc, dar va continua să se răcească.

Prognoza meteo regiuni

În regiunile intracarpatice vremea se menţine mult mai caldă decât ar fi normal pentru această dată, cu maxime cuprinse între 20 şi 25 de grade. Către seară însă vin norii şi ploile, mai ales averse asociate cu descărcări electrice, iar vântul se intensifică.

În sud cald şi frumos, o zi veritabilă de vară, cu maxime de 25…26 de garde, chiar 27 în Lunca Dunării. Vântul însă se intensifică, anunţând schimbarea vremii de mâine.

Vreme asemănătoare şi în Dobrogea. În partea continentală a regiunii, maxime de vară, 25 de grade la Tulcea şi 26 la Medgidia. Mai mici vor fi maximele de pe litoral 23 de grade la Constanţa, dar tot deosebit de cald pentru această dată, iar vântul prinde putere.

În Moldova încă o zi cu vreme frumoasă şi deosebit de caldă pentru data din calendar, cu maxime de 25…26 de grade în sudul şi centrul regiunii şi 21…23 de grade în nord.
 
Prognoza meteo pe două zile

Sâmbătă vremea se va răceşte mai accentuat în jumătatea nordică a ţării, unde maximele coboară sub normele specifice perioadei Va ploua pe arii extinse, mai ales sub formă de aversă, iar izolat se vor semnala descărcări electrice şi cantităţi de apă mai însemnate. Excepţie vor face Oltenia, vestul Munteniei şi extremitatea de nord-vest, unde aceste fenomene se vor semnala doar izolat. La munte, mai ales la peste 1500 m vor cădea şi ninsori şi lapoviţă. Vântul va prinde putere în cea mai mare parte a ţării, cu viteze ce vor depăşi 60 km/h în sud, în centru şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 şi 21 de grade.

Se răceşte şi în Bucureşti astfel încât valorile termice diurne vor fi cele normale pentru această dată : 11-12 grade dimineaţa şi 17...18 grade la amiază. Temporar va ploua şi vor fi posibile descărcările electrice. Peste zi vântul va sufla cu peste60 km/h, dar spre seară începe să se potolească.

Duminică vremea se ameliorează sub aspectul precipitaţiilor, dar va continua să se răcească, astfel că maximele vor fi sub valorile normale şi în regiunile sudice. La amiază 8…9 grade în depresiunile transilvane şi 17 grade la Drobeta si Giurgiu. Cerul va fi temporar noros şi va ploua slab, cu totul izolat în sud, centru şi est. La munte precipitaţiile vor fi mixte. Local, vântul va prezenta intensificări.

În Bucureşti duminică  cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul zilei, când mai este posibil să plouă slab, dar va fi rece : 6…7 grade dimineaţa şi 15…16 la amiază. Vântul va sufla slab şi moderat.

Alte articole din: VREMEA
Adaugă părerea ta
Alte articole din: VREMEA