Coronavirus - România: 18594 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cod galben, în vigoare, pe teritoriul României - Avertizările de la meteorologi

Sunday, 03 May 2020, 12:45 Sursă: Realitatea.NET

Interval de valabilitate: 02 mai, ora 13 – 03 mai, ora 12
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică


Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile estice, sud-vestice și în zona montană. Vor fi perioade în care se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...40 l/mp.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 03 mai, ora 12 – 04 mai, ora 22
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, ploi însemnate cantitativ

În Muntenia, Moldova și local în Transilvania, Oltenia și Dobrogea vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 25...30 l/mp și pe arii restrânse, mai ales în Muntenia și în zona de munte, 40...60 l/mp.
Vor fi
frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu viteze, în general, de 60...70 km/h, vijelii și, izolat, grindină. Notă: Astfel de fenomene se vor semnala și în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse.

Alte articole din: VREMEA
Adaugă părerea ta
Alte articole din: VREMEA