Anunţ de ultimă oră de la meteo: Cum va fi vremea în următoarele zile

Monday, 05 February 2018, 16:04 Sursă: REALITATEA.NET

Marţi, în regiunile sudice şi sud-vestice vremea va fi uşor mai caldã decât în mod obişnuit în prima decadã a lunii februarie, în timp ce în restul ţãrii temperaturile se vor situa în jurul mediilor multianuale; maximele se vor încadra între 0 grade în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei şi 9 grade în sudul extrem. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în prima parte a zilei în nord-nord-est unde doar izolat vor mai fi posibile fulguieli. Vântul va sufla slab şi moderat. Pe arii restrânse dimineaţa se va semnala ceaţã. Presiunea atmosferică va scãdea în a două parte a zilei, în regiunile vestice.

Adaugă părerea ta

În București am pornit în zi cu minus 2 grade Celsius, chiar mai puține în zonele preorãşenesti, dar se anunță o zi uşor mai caldã decât normal, astfel cã temperatura maximã va fi de 7...8 grade, în condiții de cer variabil și vânt va sufla slab, cel mult pânã la moderat.

Vremea la munte

Cerul va fi variabil, cu înnorãri în prima parte a zilei în Carpaţii Orientali, unde pe arii restrânse vor mai fi posibile fulguieli, iar noaptea în Munţii Banatului. Vântul se va intensifica în cursul nopţii, cu rafale pe creste de peste 75...80 km/h. Regimul termic va avea valori uşor mai ridicate decât cele din intervalul precedent. La amiază vor fi -1 grade la Păltiniș și la Predeal, -2 la Semenic și la Sinaia 1500,0 grade la Arieșeni (var) și -8 grade pe Vf. Toacă din masivul Ceahlău.

Vremea pe regiuni

În regiunile intracarpatice, Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei în Maramureș unde doar izolat vor mai fi posibile fulguieli. Maximele, normale pentru această dată, între 0 grade la Miercurea Ciuc și 5 grade la Arad, doar în Banat ceva mai mari: 7-8 grade Timișoara și Reșița. Pe arii restrânse dimineața, se va semnala ceață.*** În sud, vreme în general frumoasă, cu maxime între 6 și 9 grade, cele mai mari fiind în Lunca Dunării (Drobeta și Giurgiu 9).

Vreme în general frumoasă și în Dobrogea: 7 grade maximele la Tulcea și Constanța.

În Moldova, în sudul regiunii este vreme bună, cu soare și nori, însă fără precipitații și cu maxime de 6 grade la Focșani și Galați, dar pe măsură ce înaintăm către nord, norii se înmulțesc, posibil să și fulguiască sporadic, iar maximele scad de la 4 grade în Bacău pînă la 0 grade la Suceava.

Vremea miercuri şi joi

Miercuri încălzirea vremii se va resimți în toate zonele, astfel că temperatura se va situa cu mult peste valorile obișnuite ale perioadei, cu maxime între 3 grade la Miercurea Ciuc și 11-12 grade în Banat. Cerul va avea înnorãri în cea mai mare parte a ţãrii şi local vor cădea ploi slabe de scurtă durata, iar în primele ore, pentru scurt timp, e posibil să avem precipitaţii mixte. În zona montanã, la altitudini sub 1500 m, precipitaţiile vor fi mixte, iar pe creste vor predomină ninsorile, trecãtor viscolite. Vântul va suflă moderat, local cu intensificãri, cu viteze mai mari în zona montanã şi în sudul Banatului. Dimineţa, cu precãdere în sud-est, va fi ceaţã.

În București, miercuri, în continuare mai cald decât normal pentru prima decadă a lunii februarie -minus 2...0 grade dimineața şi ceață, iar la amiază o maximă de 8...10 grade. Va fi însă cam înnorat și e posibil să și plouă slab. Vântul va suflă în general moderat. În orele dimineții vor fi condiții de ceață.

Joi, va fi în continuare mai cald decât normal, dar în vestul, nordul și centrul țării norii vor persistă și pe arii extinse vor cădea precipitații, mai mult sub formă de ploaie cu tendința de trecere în lapoviță, spre seară. În restul țării înnorările vor fi temporare și la începutul zilei va plouă în Moldova, estul Munteniei și Dobrogea. Izolat cantitățile de apă pot fi moderate. La munte vor fi precipitații mixte, apoi spre seară vor predomină ninsorile. Vântul va avea unele intensificări la munte și în regiunile sudice și sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 grade în nord-estul extrem (Suceava) și 11...12 grade în sud-est (călărași 11, Constanța 12). Izolat, vor fi condiții de ceață.

În București joi, tot mai cald decât ar trebui la această dată -în jur de 3 grade dimineață și 10 grade la amiază. Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei, când trecător va mai plouă slab. Vântul va suflă moderat, cu intensificări temporare.

Alte articole din: Ultimele Stiri