Coronavirus - România: 32948 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

VIDEO LIVE - Capsula Space X, cu echipaj uman, a fost lansată cu succes

Saturday, 30 May 2020, 18:20 Sursă: Realitatea.NET

Zi istorică pentru omenire! Pentru prima dată, nava spațială a unei companii private a pornit spre cosmos. SpaceX și NASA au lansat doi astronauți pe orbita Pământului, de la centrul din Florida. 


A fost lansată cu succes racheta Space X - Vremea a fost favorabilă de această dată și racheta a putut fi lansată la ora 22:22, ora României. Zborul până la ieșirea din atmosferă a durat 12 minute iar zborul până la Spația Spațială Internațională va dura 19 ore. Prin acest proiect, Agenția Spațială Americană își declară practic independența față de programul rusesc prin care se trimiteau astronauți pe Stația Spațială Internațională.

Racheta lansată a avut la bord 2 astronauți, ambii foști piloți militari americani.

Misiunea este una crucială şi pentru că este primul zbor cu echipaj uman de pe pământ american din ultimii aproape 10 ani. Nava Crew Dragon este noul tip de capsulă spațială care duce astronauți americani în spațiu. Lansarea vrea să demonstreze că SpaceX, compania excentricului om de afaceri Elon Musk, poate duce astronauți la Stația Spațială Internațională și îi poate aduce înapoi în maximă siguranță. Prima încercare era programată pentru miercuri, însă a fost anulată din cauza vremii nefavorabile. La bordul navetei se află astronauții NASA, Doug Hurley și Bob Behnken. Cei doi vor zbura aproape 19 ore până la Stația Spațială Internațională, timp în care vor face teste la bordul capsulei. Acolo pot sta între o lună și patru luni. 

Lansarea rachetei a avut loc la ora Romaniei 22:22. Puteti vedea IMAGINI LIVE, mai jos, in articol:

ImagineImagine

NASA şi patronul SpaceX, Elon Musk, au confirmat sâmbătă dimineaţă că starea vremii, deşi incertă, nu va opri preparativele pentru lansarea prevăzută la ora locală 15:22 (19:22 GMT) de la centrul spaţial Kennedy din Florida.

\"\"Ne pregătim de lansare astăzi\"\", a scris pe Twitter Jim Bridenstine, directorul NASA, adăugând că riscul de anulare din cauza timpului nefavorabil rămâne de 50%. O nouă anulare este posibilă până în ultimul moment, aşa cum s-a întâmplat miercuri, când numărătoarea inversă a fost oprită cu mai puţin de 17 minute înainte de aprinderea motoarelor rachetei Flacon 9.

Capsula Crew Dragon ar urma să fie lansată cu o rachetă Falcon 9, ambele tehnologii aparţinând companiei lui Elon Musk, SpaceX, transportându-i pe astronauţii şi piloţii de încercare Doug Hurley şi Bob Behnken într-o călătorie de 19 ore până la andocarea la Staţia Spaţială Internaţională (ISS), aflată pe orbită, la aproximativ 400 km altitudine.

Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE
Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE