Descoperire arheologică uimitoare într-un oraș biblic din Israel

Sunday, 23 February 2014, 12:03 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Comoara a fost gasita in interiorul unui ulcior si este formata din cercei, un obiect din argint si mai multe lingouri din argint, care ar fi fost utilizate pentru efectuarea tranzactiilor din acea vreme, scrie ziare.com, citând Ancient Origins.

Descoperirea a fost facuta in actualul oras numit Tell Abil el-Qameh situat in nordul Israelului. Cercetatorii spun ca aceasta descoperire este neobisnuita, avand in vedere ca nu au existat semne ca tezaurul ar fi fost ascuns, ridicand intrebarea de ce proprietarii nu s-au intors sa-l recupereze?

Echipa de arheologi nu a pus cap la cap istoria orasului antic Abel Beth Maacah, cine au fost locuitorii sai si cand l-au abandonat. Perioada de acum aproximativ 3.200 de ani a fost una in care multe orase au fost distruse si unele civilizatii s-au prabusit.

Vechile inregistrari arata ca un enigmatic grup numit "Oamenii marii" ar fi coborat din Orientul Mijlociu. Cu toate acestea, cercetatorii cred ca orasul a fost probabil locuit de catre canaaniti sau de triburile israelite.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri