Coronavirus - România: 27746 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Surpriză pentru fanii lui Pelé. Ce se va întâmpla anul viitor

Friday, 11 September 2015, 09:41 Sursă: REALITATEA.NET

Filmul biografic „Pelé: Birth of a Legend”, despre viaţa şi cariera celebrului fotbalist brazilian, va fi lansat în anul 2016. Anunţul a fost făcut de compania ICF Films, care a cumpărat deja drepturile de distribuţie a producţiei cinematografice în America de Nord.

De scenariul şi regia acestui film, produs de Imagine Entertainment şi Seine Pictures, s-au ocupat Michael și Jeffrey Zimbalist, în vreme ce însuşi Pelé a fost producătorul executiv, scrie UPI.com.

Rolul sportivului este interpretat de Leonardo Carvalho - Pelé la vârsta de 9 ani - și Kevin de Paula – Pelé la 17 ani, la debutul carierei sale.

„Cei doi tineri actori care joacă rolul meu în acest film vor fi adevărate staruri, fiindcă amândoi au un talent impresionant pentru ecran sar şi-au dovedit şi priceperea la fotbal”, a declarat Pelé.

Născut la 23 octombrie 1940, Edson Arantes do Nascimento  - Pelé - a jucat la clubul brazilian Santos, la 15 ani, și la 16 ani a debutat în echipa națională de fotbal a Braziliei, cu care a câștigat trei titluri mondiale (1958, 1962, 1970).

Este considerat cel mai prolific fotbalist din toate timpurile pentru cele 541 de goluri înscrise în meciuri pentru echipele sale de club, iar în total a înscris 1281 de goluri în 1363 de partide oficiale jucate ca profesionist, drept pentru care este inclus în Cartea Recordurilor.

În anul 1999, a fost votat „Fotbalistul Mondial al Secolului” de Federația Internațională pentru Istoria și Statistica Fotbalului (IFFHS), iar în același an revista „'France Football” a cerut tuturor câștigătorilor Balonului de Aur să voteze fotbalistului secolului, Pelé  a fost alesul lor.

Pelé are acum 74 de ani.

 


Vezi mai multe


Alte articole din: SPORT
Alte articole din: SPORT