Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Traian Băsescu, DECLARAŢIE-ŞOC despre GRAŢIEREA lui Gică Popescu

Friday, 28 March 2014, 10:17 Sursă: REALITATEA.NET

Traian Băsescu a calificat, vineri, campania pro-graţiere a lui Gică Popescu drept "o probă de cultură" faţă de justiţie. Băsescu a dat exemplul preşedintelui Bayern Munchen, Uli Hoeness, în cazul căruia nimeni nu a cerut eliberarea, chiar dacă performanţele clubului pe care l-a condus au fost remarcabile.

"Preşedintele lui Bayern Munchen a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare şi nu am auzit pe nimeni care să spună că trebuie scos din închisoare. La noi, sunt adevărate campanii. Este proba de cultură a populaţiei, a mass media faţă de justiţie. Dincolo de a avea un cod penal modern, trebuie să avem şi o cultură pe justiţie, care e pilonul fundamental al democraţiei'', a declarat Traian Băsescu la congresul avocaţilor.

Preşedintele clubului Bayern Munchen, Uli Hoeness, a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru fraudă fiscală de peste 27 de milioane de euro. Cazul său, deşi de o proporţie mult mai mare în ce priveşte suma, seamănă cu cel al fostului internaţional Gică Popescu. Hoeness, fost campion mondial la fotbal cu Germania, în 1974, este cel sub conducerea căruia Bayern Munchen a ajuns o echipă de top mondial.

Alte articole din: SPORT
Adaugă părerea ta
Alte articole din: SPORT