Thierry Van Cleemput a vorbit despre colaborarea cu Simona Halep. "Știu cum să o ajut"

Monday, 21 January 2019, 18:45 Sursă: REALITATEA.NET

Antrenorul belgian Thierry Van Cleemput a vorbit pentru prima dată despre o colaborare cu Simona Halep (locul 1 WTA), după eliminarea româncei în optimile de finală ale Openului Australiei. Până acum câteva zile, Van Cleemput l-a antrenat pe belgianul David Goffin (locul 22 ATP), potrivit realitateasportiva.net.

Adaugă părerea ta

La conferința de presă de astăzi, după eșecul cu Serena Williams, Simona Halep a dezvăluit că îl apreciază pe Thierry Van Cleemput ca antrenor și ca persoană, dar a precizat că nu este încă antrenorul ei oficial.

Mă înţeleg bine de foarte mult timp cu echipa Simonei Halep. Și cu Darren (Cahill). Când au aflat că am încheiat colaborarea cu David (Goffin), m-au întrebat dacă aş putea rămâne să văd meciul. De aici urmează probabil un test, poate o colaborare, nimic nu este decis încă. Trebuie să o antrenez, să o însoţesc la turnee pentru a vedea dacă poate funcţiona. Suntem la stadiul de discuţii.

Vreau mai întâi să vadă metoda mea de lucru şi, dacă îi place și lucrurile funcționează, o voi însoţi la turnee. Va fi o frumoasă provocare, este o jucătoare extraordinară. Dacă nu se face, rămânem prieteni. Îmi place stilul de joc al Simonei și știu cum să o ajut„, a spus Van Cleemput pentru presa belgiană.

Potrivit site-ului ATP, Thierry Van Cleemput (50 de ani) i-a antrenat pe: Olivier Rochus (1993-1997, 2011), Steve Darcis (2012), David Goffin (2014-2019). A fost vicecăpitan al echipei de Cupa Davis a Belgiei între 2002 și 2005.

Până astăzi, Simona Halep a pregătit sezonul 2019 alături de Florin Segărceanu (căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României) și de Adrian Marcu, după despărțirea de australianul Darren Cahill.