Sunetele scoase de jucătorii de tenis în timpul meciurilor anunţă cine va fi câştigătorul partidei

Thursday, 06 July 2017, 22:51 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Studiul a constatat că gemetele jucătorilor au avut un ton mai ridicat în cazul meciurilor pe care le-au pierdut decât în jocurile pe care le-au câştigat.

Psihologii de la Universitatea din Sussex au descoperit, de asemenea, că jucătorii au prezentat diferenţe în ceea ce priveşte tonalitatea mai înaltă sau mai joasă, cu mult înainte să fie declarat învingătorul meciului.

Cercetarea s-a bazat pe înregistrările a 50 de meciuri în care erau implicaţi unii dintre cei mai buni 30 de jucători de tenis din lume, cu măsurători ale gemetelor în timpul serviciilor oferite, a loviturilor de rever şi a forehand-urilor.

Studiul, publicat în revista Animal Behavior, a constatat că gemetele cresc o dată cu evoluţia jucătorilor - şi că rezultatul poate deveni mai clar din timpul meciului, conform Mediafax.

Jordan Raine, cercetătorul care a efectuat studiul, este de părere că modificările în tonalitatea jucătorilor nu se datorează schimbărilor pe termen scurt în dominarea tabelei de marcaj ci pot reflecta factori fiziologici sau psihologici pe termen lung care se pot manifesta chiar înaintea meciului. Printre aceşti factori se numără întâlnirile anterioare, clasamentul mondial, oboseala şi leziunile suferite.

De asemenea, studiul a constatat că, atunci când jucătorilor de tenis li se arată filmuleţe cu gemetele altor sportivi, aceştia pot deduce cine învinge şi cine pierde în meciul respectiv.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: ALTE SPORTURI