SIMONA HALEP. Meci greu pentru SIMONA HALEP, astăzi, la Wimbledon

Wednesday, 02 July 2014, 11:12 Sursă: Mediafax

SIMONA HALEP. Meciul SIMONA HALEP - Lisicki va fi primul de pe terenul central de la All England Club.

SIMONA HALEP s-a calificat în sferturi după ce a învins-o, marţi, cu scorul de 6-3, 6-0, pe sportiva Zarina Dias din Kazahstan, poziţia 72 în ierarhia mondială. La rândul ei, Sabine Lisicki a învins-o, tot marţi, cu scorul de 6-3, 3-6, 6-4, pe Iaroslava Şvedova (Kazahstan), locul 65 WTA.

Calificarea în semifinale este recompensată cu 440.000 de lire sterline şi 780 de puncte WTA.

SIMONA HALEP.  Jucătoarea Lucie Safarova din Cehia, locul 23 WTA şi cap de serie numărul 23, a învins-o, marţi, cu scorul de 6-3, 6-1, pe Ekaterina Makarova din Rusia, locul 22 WTA şi cap de serie numărul 22, şi s-a calificat în semifinalele turneului de la Wimbledon.

Safarova este pentru prima dată în carieră în penultimul act al unui turneu de Grand Slam. Ea avut nevoie de 58 de minute pentru obţine această performanţă.

Lucie Safarova va juca în această fază cu învingătoarea din partida Petra Kvitova (Cehia, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 6) - Barbora Zahlavova Strycova (Cehia, locul 43 WTA), astfel că Cehia va avea o jucătoare în finală.

SIMONA HALEP. Celelalte două meciuri din sferturi sunt Eugenie Bouchard (Canada, locul 13 WTA şi cap de serie numărul 13) - Angelique Kerber (Germania, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 9) şi Simona Halep (România, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3) - Sabine Lisicki (Germania, locul 19 WTA şi cap de serie numărul 19). Învingătoarele vor juca între ele în semifinale.

SIMONA HALEP nu pierde locul 3

SIMONA HALEP . Eliminarea jucătoarelor Agnieszka Radwanska, locul 4 WTA, şi Maria Şarapova, 5 WTA, în optimile turneului de la Wimbledon, a făcut ca SIMONA HALEP să nu-şi piardă poziţia a treia mondială după aceste turneu, însă românca mai poate urca un loc, până pe 2, dacă se califică în finală.

Radwanska şi Şarapova ar fi putut să o depăşească pe Halep, prima dacă ar fi ajuns în finală şi a doua dacă ar fi câştigat trofeul, iar sportiva română nu ar fi trecut de sferturile de finală.

Însă SIMONA HALEP, calificată în sferturi, mai poate urca un loc în clasament, dacă va ajunge în finala turneului de la Wimbledon. În acest caz, ea va acumula mai multe puncte decât chinezoiaca Na Li, eliminată în turul trei pe iarba londoneză.

Americanca Serena Williams, de asemenea eliminată în turul 3, îşi va păstra poziţia de lider al clasamentului WTA, indiferent de rezultatele de la Wimbledon.

SIMONA HALEP a învins-o, marţi, cu scorul de 6-3, 6-0, pe sportiva Zarina Dias din Kazahstan, poziţia 72 în ierarhia mondială, calificându-se în premieră în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon.
Rusoiaca Maria Şarapova, cap de serie numărul 5, a fost eliminată, tot marţi, în optimile de finală, fiind învinsă de germanca Angelique Kerber (locul 7 WTA şi cap de serie numărul 9), cu scorul de 7-6 (4), 4-6, 6-4.

Jucătoarea poloneză Agnieszka Radwanska, numărul 4 mondial şi finalistă în 2012, a fost eliminată, luni, în optimile de finală, de rusoaica Ekaterina Makarova, locul 22, scor 6-3, 6-0.

SIMONA HALEP . Rusoiaca Maria Şarapova, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 5, a fost eliminată, marţi, în optimile de finală ale turneului de la Wimbledon, fiind învinsă de germanca Angelique Kerber (locul 7 WTA şi cap de serie numărul 9), cu scorul de 7-6 (4), 4-6, 6-4.

Şarapova a salvat şase mingi de meci, dar a trebuit să se recunoască învinsă după un meci spactaculos, care a durat două ore şi 36 de minute.

SIMONA HALEP. Calificată în sferturile de finală, Simona Halep ar fi putut juca din nou cu Şarapova, în semifinalele competiţiei de la All England Club, după finala turneului de la Roland Garros, pierdută de sportiva din Constanţa.

În urma acestei partide, tabloul sferturilor de finală este următorul:

Eugenie Bouchard (Canada, locul 13 WTA şi cap de serie numărul 13) - Angelique Kerber (Germania, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 9);

SIMONA HALEP (România, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3) - Sabine Lisicki (Germania, locul 19 WTA şi cap de serie numărul 19);

Lucie Safarova (Cehia, locul 23 WTA şi cap de serie numărul 23) - Ekaterina Makarova (Rusia, locul 22 WTA şi cap de serie numărul 22);

Petra Kvitova (Cehia, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 6) - Barbora Zahlavova Strycova (Cehia, locul 43 WTA).

SIMONA HALEP a învins-o, marţi, cu scorul de 6-3, 6-0, pe sportiva Zarina Dias din Kazahstan, poziţia 72 în ierarhia mondială, calificându-se în premieră în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri