Prima reacție a lui Mitică Dragomir, după ce a scăpat de închisoare

Tuesday, 13 November 2018, 14:47 Sursă: REALITATEA.NET

Dumitru Dragomir, fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, a fost achitat definitiv în dosarul de evaziune fiscală privind drepturile de televizare a meciurilor din Liga 1. Sentința Curții de Apel București este definitivă. În primă instanță, Dragomir fusese condamnat la 7 ani de închisoare.

Adaugă părerea ta

Într-o intervenție telefonică pentru REALITATEA TV, Dumitru Dragomir a declarat că a avut parte de judecători corecți. 

”Nu sunt foarte bucuros pentru că știam că sunt nevinovat și știam că dacă am noroc de jucători corecți scap, dacă nu mă duc la pușcărie. Problema e că justiția începe să se îndrepte, completul meu a fost curajos și s-a aplecat asupra dosarului pentru că eu nu am tangență cu procesul ăsta. Familia mea cât a suferit, gândiți-vă la familia mea cât a suferit.”, a spus Dragomir. 

Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal a fost trimis în judecată în 2014, pentru evaziune, delapidare şi spălare de bani, cu un prejudiciu de circa 5,4 milioane de euro.

Potrivit procurorilor, Dragomir i-ar fi determinat pe membrii Adunării Generale LPF să aprobe încheierea unui contract de mandat cu SC Capital Properties SRL, pentru vânzarea drepturilor de televiziune aferente sezoanelor 2011-2014 din Liga 1. 

În baza acestui acord, Dragomir a plătit, în numele LPF, către SC Capital Properties SRL un comision de 12.102.648 lei pentru servicii de intermediere care nu ar fi existat. Prin acest mecanism, patrimoniul Ligii Profesioniste de Fotbal ar fi fost diminuat cu 2,8 milioane de euro.