OFICIAL. Unde se vede LIGA I la TV în perioada 2014-2019

Wednesday, 02 April 2014, 14:53, Sursă: REALITATEA.NET

Posturile Look TV şi Transilvania Live au încheiat un memorandum de întelegere cu Intel Sky Broadcast Ltd. privind difuzarea în direct a meciurilor de fotbal din campionatul Liga I şi Cupa Ligii.

Adaugă părerea ta

Radiodifuzorii TRANSILVANIA LOOK S.A. (deţinător al licenţei pentru postul TV „Look TV”) şi NCN STUDIO TV S.A. (deţinător al licenţei pentru postul TV „Transilvania Live”) au semnat un Memorandum of Understanding cu Intel Sky Broadcast Ltd., compania care a semnat în data de 4 martie 2014 Contractul de cesiune de drepturi mass-media, prin care Intel Sky Broadcast Ltd. a achiziţionat de la Liga Profesionsită de Fotbal drepturile comerciale de mass-media privind meciurile de fotbal din cadrul Campionatului Liga 1 pentru perioada 2014-2019 şi din cadrul Cupei Ligii pentru perioada 2015-2019, anunţă Citynews.

Potrivit memorandumului de înţelegere semnat, Intel Sky Broadcast Ltd. va dobândi dreptul de proprietate asupra TRANSILVANIA LOOK S.A. şi NCN STUDIO TV S.A., iar cei doi radiodifuzori vor primi drepturile aferente difuzării în direct, înregistrări, rezumate, on-line și mobile, a meciurilor de fotbal din Campionatul Liga 1 şi Cupa Ligii.

Totodată, TRANSILVANIA LOOK S.A. şi NCN STUDIO TV S.A. sunt împuternicite să iniţieze negocieri cu distribuitorii de servicii de programe audiovizuale (indiferent de tipul de reţele folosite: cablu sau acces prin satelit) cu privire la condiţiile în care se va efectua în viitor retransmisia posturilor Look TV şi Transilvania Live, care au inițiat demersurile pentru renunțarea la regimul must carry începând cu data de 01 iulie 2014 şi vor solicita tarife pentru retransmisie din partea distribuitorilor, prin aplicarea prevederilor art. 15 din Decizia C.N.A. nr. 72/2012.

În acest context, cele două instituţii solicită tuturor distribuitorilor de servicii de programe audiovizuale interesaţi să retransmită contra cost posturile Look TV şi Transilvania Live, să trimită pînă la data de 10 apriilie 2014, oferta lor, urmând să fie contactaţi pentru discuţii şi negocieri suplimentare.