Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

Maria Şarapova, acuze grave prin intermediul avocatului la adresa preşedintelui Agenției Antidoping

Tuesday, 21 June 2016, 13:39 Sursă: REALITATEA.NET

"Declarațiile făcute luni de președintele AMA arată o lipsă de profesionalism", a precizat John Haggerty, avocatul american al Șarapovei, într-un comunicat, conform Agerpres.

"Justiția, indiferent că este exercitată de către AMA sau într-un tribunal, trebuie să fie oarbă, inclusiv în ceea ce privește veniturile unei jucătoare", a continuat avocatul.

"Domnul Reedie trebuie să-i prezinte scuze Mariei și tuturor jucătorilor de succes, eu excepția cazului în care dorește ca oamenii să creadă că AMA are standarde diferite pentru jucători, în funcție de clasamentul lor și de veniturile lor", a conchis avocatul Mariei Șarapova.

În cursul unei conferințe a Agenției Mondiale Antidoping care a avut loc la Londra, Craig Reedie a ținut să remarce faptul că organizația sa dispune de un buget anual de 30 milioane dolari (26,5 milioane euro), inferior câștigurilor realizate de Maria Șarapova.

Rusoaica, mult timp regina de necontestat a business-ului sportiv, și-a văzut veniturile reduse la 21,9 milioane dolari în 2016, din cauza suspendării sale pentru dopaj.

Fostă numărul 2 mondial, Maria Șarapova a primit o suspendare de doi ani, la începutul acestei luni, din partea Federației internaționale de tenis (ITF), după ce a fost depistată pozitiv la meldonium, medicament inclus începând cu luna ianuarie pe lista substanțelor interzise sportivilor. Jucătoarea rusă a făcut apel la Tribunalul de Arbitraj pentru Sport, iar acum așteaptă decizia acestei instanțe.


Citeste totul despre:


Alte articole din: SPORT
Alte articole din: SPORT