România, remiză în Kazahstan, pe un teren imposibil

Tuesday, 11 October 2016, 14:53 Sursă: REALITATEA.NET

România a terminat la egalitate  în Kazahstan, scor 0-0,  cel de-al treilea meci din grupa de calificare pentru Campionatul Mondial din 2018.  Meciul s-a disputat pe un teren sintetic.

Adaugă părerea ta

Pe un teren foarte dificil (gazon sintetic), tricolorii nu au reușit să se adapteze prea bine și jocul lor a fost mult sub nivelul arătat sâmbătă, la Erevan (5-0 cu Armenia).

România a făcut un joc mai bun în prima repriză, însă a pierdut două piese importante, Grigore și Chipciu, ambii după intrări dure ale kazahilor, nesancționate de arbitru, scrie Agepres.

Prima ocazie a meciului a fost irosită de Stancu (9), al cărui șut din careu a trecut puțin pe lângă poartă. La aceeași fază, Dragoș Grigore a fost lovit cu cotul de Ahmetov în săritură, însă arbitrul nu a sancționat brutalitatea.

Gazdele au fost aproape să speculeze o eroare a lui Grigore (încă groggy după lovitura primită), dar Hijnicenko (21) nu a fost atent. Tătărușanu a avut o intervenție bună (25), la o eroare a lui Toșca.

În restul timpului, România a controlat jocul și a construit atacuri către poarta lui Pokatilov. Răzvan Marin a tras bine la colțul scurt (28), dar portarul a scos in extremis. Hoban a trimis mingea în Popa (28), aflat pe traiectoria către poartă, la o altă fază periculoasă a echipei antrenate de Christoph Daum.
Stanciu a avut câteva încercări, dar în min. 31 și 41 a executat imprecis lovituri libere, iar în minutul 37 șutul său a fost respins în corner de portar.

Stancu a tras puțin pe lângă poartă (38), iar echipa României a fost privată de un penalty în min. 45, când Chipciu a fost faultat în careu în postură de ultim apărător, dar nu s-a acordat nimic. Jucătorul lui Anderlecht a fost înlocuit accidentat după această fază. De altfel arbitrajul a favorizat jocul dur al gazdelor, mai mulți jucători kazahi nefiind sancționați pentru intervențiile dincolo de limita regulamentului.

Partea secundă a fost mult mai slabă pentru tricolori, care au cedat fizic. Totuși, jucătorii noștri și-au creat două situații notabile, un șut al lui Popa din marginea careului, reținut de Pokatilov (61), dar mai ales ocazia din minutul 88, când Stancu a pătruns din unghi, mingea sa a fost deviată spre propriile buturi de Pokatilov, dar Enache a alunecat la trei metri de poartă și nu a reușit să trimită balonul în plasă, goalkeeper-ul respingând în cele din urmă.

România a pierdut alte două puncte importante în această campanie, după 1-1 acasă cu Muntenegru în meciul de debut.

România este neînvinsă de 15 partide în preliminarii (excluzând barajele), 8 victorii și 7 egaluri.

 

Christoph Daum va alinia sistemul 4-1-4-1, cu Popa, Marin, Stanciu și Chipciu în spatele lui Stancu.

Echipa României

12. Tătărușanu - 2. Benzar, 22. Săpunaru, 21. Grigore-cpt., 6. Toșca - 5. Hoban - 7. Chipciu, 23. Stanciu, 14. R. Marin, 8. Ad. Popa - 19. Stancu. Selecționer: Christoph Daum

Rezerve: 1. Pantilimon, 16. Lung - 3. Latovlevici, 4. Moți, 9. Andone, 10. Maxim, 11. Alibec, 13. Keșeru, 15. Rotariu, 17. Bicfalvi, 18. Prepeliță, 20. Enache

Echipa Kazahstanului

12. Pokatilov - 21. Beysebekov, 6. Akhmetov, 2. Maliy, 23. Logvinenko, 18. Shomko - 11. Muzhikov, 8. Smakov-cpt., 5. Kuat - 15. Bayzhanov, 20. Khizhnichenko. Selecționer: Talgat Baisufinov

Rezerve: 1. Bekbaev, 22. Otarbayev - 3. Kislitsyn, 4. Abdulin, 7. Mukhutdinov, 9. Nurybekov, 10. Tagybergen, 13. Nurgaliyev, 14. Moldakaraev, 16. Suyumbayev, 17. Amirseitov, 19. Murtazayev

UPDATE 12:00 / Azi, după micul dejun, selecționerul Christoph Daum i-a convocat pe fotbaliștii noștri la o ședință de antrenament la hotelul în care delegația României este cazată. Jucătorii au efectuat exerciții de stretching.

UPDATE / 11:30 / Înaintea antrenamentului din această dimineață, tricolorii s-au fotografiat în holul hotelului Rixos din Astana.

UPDATE / 10:30 / Organizatorii au anunțat că la partida din această seară se vor afla în tribune maximum 15.000 de spectatori. De asemenea, aceștia au decis să dea drumul instalației de încălzire. Astfel, la ora meciului, deși afară va fi o temperatură la limita înghețului, în interiorul stadionului vor fi 10-15 grade Celsius.

sursa: frf.ro / gsp.ro