Doliu la Dinamo! O legendă a clubului s-a stins din viață

Friday, 29 November 2019, 15:17 Sursă: realitateasportiva.net

Clubul Dinamo a anunțat că antrenorul de lupte Dumitru Cuc s-a stins din viață la vârsta de 91 de ani. Dumitru Cuc a participat la Jocurile Olimpice și a format zeci de campioni.

Adaugă părerea ta

La JO de la Helsinki, în 1952, Dumitru Cuc s-a clasat pe locul 5 la greco-romane, categoria 66 de kilograme.

Familia Dinamo deplânge trecerea la cele veșnice a marelui antrenor de lupte Dumitru Cuc. Născut pe 24 martie 1928 în județul Bihor, Dumitru Cuc a fost un șlefuitor de talente și de caractere, punându-și amprenta pe zeci de generații de sportivi.

Dumitru Cucu a început luptele în 1944, la Reşiţa, după ce a cochetat şi cu fotbalul. În anul 1949, a fost încorporat în armată şi repartizat la Clubul Dinamo Bucureşti. În anul 1952, an în care a participat la Jocurile Olimpice de la Helsinki, i-a fost acordat titlul de Maestru al Sportului.

Notorietatea a atins-o ulterior, în cariera de antrenor desfășurată pe durata a patru decenii la Dinamo București, dar și la lotul național. Dumitru Cuc a descoperit și pregătit zeci de campioni, între care Nicolae Martinescu, Ion Cernea, Victor Dolipschi, Ștefan Rusu, Nicu Gingă, Nicolae Zamfir. Dumnezeu să-l odihnească în pace!, este anunțul postat de CS Dinamo pe pagina de Facebook.

Vezi mai multe detalii pe realitateasportiva.net.