Cristina Neagu, optimistă înainte de Trofeul Carpați: "Este un test important înainte de CE"

Thursday, 24 November 2016, 16:48, Sursă: REALITATEA.NET

Cristina Neagu, căpitanul echipei naționale de handbal feminin a României, a declarat că Trofeul Carpați, mai important decât rezultatele obținute e formarea unui grup, a unei echipe, în vederea Campionatului European.

Adaugă părerea ta

''Suntem foarte multe jucătoare la echipa națională, 22, iar antrenorii vor decide cine va face parte din lotul pentru Europene. Nu cred că rezultatul este cel mai important la acest Trofeu Carpați, însă cu siguranță e un test înainte de CE'', a spus Cristina Neagu.

Ea a adăugat că are în continuare probleme medicale, chiar la antrenamentul de miercuri a făcut o entorsă, și că nici nu știe dacă va putea să joace în weekend.

''E important să vedem unde suntem noi, trebuie să formăm grupul, să formăm o echipă, să stabilim foarte bine legăturile dintre jucătoare'', a declarat, la rândul său, căpitanul secund Oana Manea.

Și antrenorul spaniol al naționalei de handbal feminin a României, Martin Ambros, a spus că Trofeul Carpați e unul de pregătire, ultimul test înainte de Campionatul European și că jucătoarele trebuie să arate că au comportament și mentalitate de învingătoare.

Trofeul Carpați la handbal feminin va avea loc în perioada 26-27 noiembrie, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, participante fiind echipele România A, România B, vicecampioana mondială Olanda și Ungaria. Pe 26 noiembrie, Ungaria și Olanda se vor întâlni de la ora 17,00, iar România A și România B vor juca de la 20,00. Pe 27 noiembrie, finala mică va fi de la ora 17,00, iar finala mare de la 20,00.

După Trofeul Carpați, antrenorul Martin Ambros va decide lotul pentru Campionatul European din Suedia, din 4-18 decembrie, unde România va întâlni, în Grupa D, Norvegia (5 decembrie), Rusia (7 decembrie) și Croația (9 decembrie).