Cristian Tudor Popescu, veste-ŞOC după accidentarea Mihaelei Buzărnescu

Thursday, 09 August 2018, 16:55 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Mihaela Buzărnescu s-a accidentat în setul al treilea al partidei cu Elina Svitolina, în al doilea tur al turneului de la Montreal. Românca a părăsit terenul într-un scaun cu rotile.

Românca a returnat o minge, dar a călcat strâmb şi s-a prăbuşit la marginea terenului de joc. Ucraineanca a asistat şocată la scenele care se petreceau chiar la picioarele ei.

Miki a suferit o entorsă la piciorul drept, în cursul setului al treilea, la scorul de 6-3, 6-7 (5/7), 4-3 în favoarea adversarei sale. Cu ochii în lacrimi, Buzărnescu a primit îngrijiri medicale la marginea terenului, înainte de a fi scoasă din arenă într-un scaun cu rotile, în aplauzele spectatorilor.

Vestea şocantă ce vine la Cristian Tudor Popescu este că această accidentare ar putea reprezenta finalul sezonului pentru Mihaela Buzărnescu.

"Nu cred că e foarte gravă accidentarea, e o entorsă după câte am văzut, dar asta, după părerea mea, îi încheie sezonul. Nu cred că va mai putea să aibă o prestaţie semnificativă la US Open în aceste condiţii şi nici că mai poate ajunge în Turneul Campioanelor între primele 8.

Mihaela Buzărnescu a făcut nişte eforturi supraomeneşti anul acesta, a jucat 33 - 34 de turnee, s-a întrebuinţat fizic la maximum şi modul în care s-a petrecut această accidentare este emblematic.

După două ore şi 20 de minute de confruntare istovitoare cu Elina Svitolina, s-a dus la acea minge la care şansele ei de a recupera erau aproape nule, s-a dus la acea minge ca şi pierdută din setea ei formidabilă de a lupta şi de a câştiga pe care a arătat-o, nu a mai ajuns să lovească şi totuşi s-a dus în acest sprint, organismul ei era deja obosit.

Urmează recuperarea, nu cred că o va scoate din activitate pentru perioade lungi, însă cred că ea va trebui să îşi dozeze altfel efortul de acum înainte.

Am înţeles dorinţa ei extraordinară de a recupera ani de frustrări şi umilinţă pe care o jucătoare de talentul ei le-a trăit, dar acum, când este în primele 20 de jucătoare ale lumii, a reuşit să ajungă o jucătoare de clasă mondială, trebuie să îşi planifice de acum cu mai multă grijă turneele, eforturile pentru că are totuşi 30 de ani şi ca să rămână în tenis încă câţiva ani e nevoie şi de această planificare fizică atentă", a spus CTP la un post de televiziune.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: ALTE SPORTURI