Cristian Tudor Popescu, despre meciul Halep - Sharapova: "Tigroaica a sărit din boscheți"

Tuesday, 27 October 2015, 18:48 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Într-un mesaj publicat pe contul personal de Facebook, Cristian Tudor Popescu a făcut o sinteză a meciului din cadrul Turneului Campioanelor, în care Simona Halep a fost învinsă de Maria Sharapova cu scorul 6-4, 6-4.

"Maria a fost mai tare. Simona merge mai departe. Tigroaica a sărit din boscheți. În ciuda pluralului afară din DEX, propoziția asta, de care vă spuneam că mă tem, a scris-o corect Maria cea Mare. Meciul, în primul rând, l-a câștigat Sharapova, în al doilea l-a pierdut Simona", a scris jurnalistul pe reţeaua de socializare.

"După întreruperea de peste 3 luni, rusoaica a avut un procentaj uluitor de lovituri tari, la risc, reușite. A izbutit, cu niște ași și semiași pe serviciul 1, să-și „mascheze” un serviciu 2 în continuare nesigur. În momentele limită, a știut să tragă de ea, câștigând puncte importante psihologic. Și, cum se întâmplă când îndrăznești, a avut și noroc cu ceva tușe...", a adăugat el.

În opinia lui Cristian Tudor Popescu, "Simona nu a reușit să pună în practică indicațiile concise și precise ale lui Darren Cahill".

"Returul ar fi fost cheia cu care să poată fi întoarsă Sharapova: pe serviciul 2 de multe ori slab al rusoaicei, Simona nu a lovit destul de agresiv. Iar în timpul schimburilor, nu a dat destul drumul la brațe, în special pe rever, nu a terminat în forță mișcarea, a trimis prea multe mingi „plutitoare” pe centru, în vreme ce Sharapova, de câte ori a avut cel mai mic prilej, ba și când nu l-a avut, a izbit la maximum, decisiv, în unghiuri – și i-a intrat", a mai explicat jurnalistul.

"Primul set, Simona l-a pierdut pe propriul serviciu, cu două duble greșeli consecutive la 4-5. Dacă reușea să câștige setul sau măcar să-l întindă într-un tie-break, nu i-ar fi oferit injecția de încredere Sharapovei, care, eliberată de tensiunea psihică vizibilă până atunci, s-a dus la 5-1 într-un sfert de oră. Abia la acest scor, Simona și-a dat drumul la joc, n-a mai cedat controlul punctului, a riscat și a câștigat trei ghemuri. Sharapova s-a crispat, dar a intervenit alt mare antrenor, Sven Groeneveld, aflat într-un frumos duel profesional cu Darren Cahill, și i-a spus exact ce are de făcut, cu tonul potrivit, liniștind-o. End of story. Simona a pierdut o bătălie, războiul continuă. Nu trebuie s-o afecteze prea mult această înfrângere în fața unei adversare care a fost mai bună. Pe Radwańska poate să o bată și să ajungă în semifinală. Totul mai e încă posibil, mai ales cu galeria românească fenomenală de la Singapore!", a conchis Cristian Tudor Popescu.

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, principala favorită a Turneului Campioanelor, a fost învinsă de rusoaica Maria Șarapova cu 6-4, 6-4, marți, la Singapore, într-un meci din Grupa Roșie a competiției dotate cu premii totale de 7 milioane de dolari.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri