Coronavirus - România: 19398 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce meserie are şi cine este primul român înscris la ultramaratonul de 250 km din deșertul Gobi

Tuesday, 24 May 2016, 11:56 Sursă: REALITATEA.NET

Subofițerul, în vârstă de 40 ani, este primul român care participă la ultramaratonul "Gobi March", ce se va desfășura în perioada 19 — 26 iunie în deșertul Gobi, situat între China și Mongolia. Startul se dă din localitatea Hami, provincia Xinjiang, China.

Competiția, organizată de Asociația "4 Deserts", este o cursă autosusținută, participanții urmând să alerge 250 de kilometri, timp de șapte zile, cu întregul echipament (alergare, cazare și masă) în spate. Pe traseu, concurenții vor trebui să facă față celor patru anotimpuri. Startul se dă de la 2.500 metri altitudine, în condiții de iarnă. Traseul urcă până la 3.300 metri, unde vor înfrunta viscolul, apoi vor coborî până la 500 de metri altitudine. Ultimele trei zile vor alerga pe nisip, la o temperatură de peste 40 de grade Celsius.

Membru activ al "Asociației Sportive a Pompierilor din România", subofițerul este la a doua experiență în deșert, conform Agerpres.

În 2014, acesta a ocupat locul 12 din 450 de concurenți din peste 20 de țări la Maratonul Saharei, care s-a desfășurat la Tindouf, Algeria. Pompierul botoșănean a parcurs 42 de kilometri în condiții vitrege de alergare, temperaturi de aproape 40 de grade și traseu cu porțiuni de nisip și dune înalte, obținând un nou record al României pentru cursa Sahara Maraton, respectiv 3'31''56.

Până să plece în China, pompierul botoșănean "s-a încălzit" la finala Inspectoratului General pentru Situații de Urgență "Cupa ASPR" la atletism și cros, care s-a desfășurat în perioada 18 — 20 mai, la Piatra Neamț, unde a ocupat locul I la categoria 34 — 45 ani, la proba 4.000 de metri cros, și locul II la proba 1.500 m, la categoria de vârstă 34 — 45 ani.

Angajat ca subofițer operativ în cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani din 2007, plt. maj. Iulian Rotariu pare de neoprit. De patru ani, participă la aproape toate competițiile de gen, astfel încât palmaresul său este unul destul de bogat. Cu toate că nu este sportiv profesionist, viața l-a învățat că "diamantul talentului pe care îl avem fiecare trebuie șlefuit".

Pompierul susține că mare parte din performanțele sale i le datorează și profesorului Dana Vieriu de la Liceul cu Program Sportiv Botoșani, care îl pregătește îndeaproape.

Aleargă zilnic, mai puțin atunci când este de serviciu, câte 40 — 50 de kilometri pe diferite trasee tehnice din apropierea municipiului Botoșani.

Visul subofițerului de a alerga la ultramaratonul "Gobi March" s-a împlinit cu ajutorul Asociației Sportive a Pompierilor din România (ASPR) și diferite firme din Botoșani și din țară, care au suportat parte din cheltuielile necesare participării la competiție.


Citeste totul despre:


Alte articole din: SPORT
Adaugă părerea ta
Alte articole din: SPORT