Campionatul European Open de Karate Kyokushin, în România

Sunday, 23 July 2017, 12:46 Sursă: REALITATEA.NET

Anul acesta, Campionatul European Open de Karate Kyokushin are loc pentru prima dată în România. Este aşteptat să ajungă în ţara noastră şi cel mai important reprezentant al stilului de karate la nivel mondial.

"Campionatul se va desfăşura în perioada 25-26 noiembrie în Bucureşti, la Sala Polivalentă. Va fi un campionat open pentru seniori în care nu va exista categorie de greutate şi un campionat pentru juniori pe categorii începând de la vârsta de 10 ani", a afirmat Florian Toader, shihan centura neagră 5 dan karate Kyokushin. Conform acestuia, la competiţie va participa şi directorul organizaţiei mondiale de karate Kyokushin.

Un alt reprezentant de marcă din Kyokushin a fost prezent în ţara noastră, la Şcoala de vară organizată pe litoral. Antrenorul lotului Japoniei, multiplul campion mondial Hitoshi Kiyama, a venit să le arate sportivilor români tehnici noi, înaintea competiţiei care va avea loc în toamnă.

"Ne-a arătat exact cum se practică acolo la Tokyo şi cum face el antrenamentele. Pregătirea cu el a fost excelentă", a completat Florian Toader.

În timpul şcolii de vară, sportivii au avut ocazia să dea teste pentru a trece la grade superioare. Şi nu au fost deloc uşoare. Unul dintre cei examinaţi de multiplul campion a reuşit să obţină centura neagră.

 
Alte articole din: SPORT
Adaugă părerea ta
Alte articole din: SPORT