Simona Halep: Darren Cahill a dezvăluit cum a reacţionat nr.1 WTA când i-a spus că renunţă

Monday, 03 December 2018, 13:47, Sursă: REALITATEA.NET

Fostul antrenor al Simonei Halep, Darren Cahill, a explicat în detaliu de ce a ales să pună punct colaborării cu liderul WTA. Australianul a mai precizat că s-ar putea să regrete la un moment dat decizia luată.

"Comunicarea cu Simona a decurs în regulă, e practic parte din familia mea. Ea ştia că urmează un an important pentru mine. Băiatul meu are 17 ani, vrea să devină şi el jucător de tenis şi să ajungă la colegiu în SUA. Aşa că era dificil să mai pot călători 35 de săptămâni pe an.

A fost o decizie uşoară din punctul de vedere al familiei, însă destul de dificil să mă despart de Simona! Ea este însă o campioană, a înţeles şi m-a susţinut”, a spus Darren Cahill la emisiunea The Aftermath, care a mai adăugat:

"Nu a fost o decizie foarte dificilă, dar s-ar putea să am nişte regrete când vor începe turneele şi o voi vedea pe teren. Totuşi, până la urmă această este decizia pe care am luat-o".

Întrebat dacă va mai antrena pe cineva în 2019, antrenorul australian a fost ferm: "Nu voi mai antrena. Voi continua colaborarea pe ESPN, voi urmări tenisul, în special pe cel masculin".

Colaborarea dintre Simona Halep şi Darren Cahill a început în anul 2015, iar sub comanda australianului sportiva noastra a câştigat primul Grand Slam din cariera şi a încheiat de două ori la rând pe primul loc in clasamentul WTA, în 2017 şi 2018, potrivit Mediafax.

După despărţirea de Darren, Simona a hotărât să meargă la primele turnee din 2019 fără antrenor. Numărul 1 mondial şi-a început pregătirea sub comanda lui Florin Segărceanu, care nu o va însoţi însă şi la turnee.

Prima competiţie din 2019 la care va participa Simona Halep este cea de la Sydney, începând cu 7 ianuarie.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: ALTE SPORTURI