Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Bogdan Cuzma a câștigat Marele Premiu al Brașovului la viteză în coastă

Sunday, 19 June 2016, 17:04 Sursă: REALITATEA.NET

La bordul maşinii care i-a adus anul trecut titlul naţional absolut lui Paul Andronic, un Mitsubishi Lancer Evo IX, Cuzma a câştigat categoric ambele manşe de sâmbătă, asta după ce vineri nu putuse să ia startul la a doua sesiune de antrenamente cronometrate din cauza unor probleme la cutia de viteze.

"Am trecut de la agonie la extaz. Sunt extrem de fericit că am reuşit acest rezultat, este prima mea victorie în clasamentul Open, cu atât mai mult cu cât traseul a fost unul extrem de spectaculos", a spus Cuzma la finalul evenimentului care a atras zeci de mii de curioşi de-a lungul celor două zile de concurs.

Campionul etapei de la Braşov a primit trofeul chiar de la ocupantul locului secund şi totodată noul lider al Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop, Horaţiu Ionescu Cristea, nimeni altul decât nepotul regretatului Eugeniu Ionescu Cristea, cel în memoria căruia a fost organizat evenimentul.

Horaţiu, care conduce un Ferrari 458 Challenge, a ajuns astfel la 47 de puncte după trei etape şi i-a devansat în clasamentul general Open pe Eduard Stan (42) şi Cuzma (40).

Podiumul de la Braşov a fost completat de Lucian Răduţ (Mitsubishi Lancer Evo IX), în timp ce în puncte s-au mai clasat Eduard Stan (Mitsubishi Lancer Evo VIII), Lyuben Kamenov (Mitsubishi Lancer Evo VIII), Armando Battocchi (Ferrari 458 Challenge), Călin Maniţiu (Subaru Impreza), Gabriel Ene (Honda Civic Type R), Dan Prepeliţă (Audi RS 4) şi Andrei Şerban (Skoda Fabia).

Dintre favoriți, Paul Andronic a făcut doar o singură manşă de concurs, unele probleme de sănătate împiedicându-l să facă urcarea finală. Un alt mare absent a fost Ovidiu Zaberca, a cărui maşină a cedat. De remarcat şi prezenţa a două femei-pilot în cursa organizată de Auto Blic pe Drumul Poienii, Patricia Grigorescu (Dacia Sandero) şi Vanessa Cadar (Citroen Saxo), ambele reuşind să ajungă la finish.

Pe întreg parcursul rundei de la Braşov, toate rezultatele au putut fi urmărite live pe site-ul oficial al Federației Române de Automobilism Sportiv la adresa: http://stats.fras.ro

Următoarea etapă a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop 2016 va avea loc pe 9-10 iulie la Rânca, Transalpina, în judeţul Gorj.  Celelalte runde se vor disputa la Sinaia, Teliu, Câmpulung Muscel şi Predeal.

Câștigători pe grupe/clase la Marele Premiu al oraşului Braşov:

Open: Bogdan Cuzma (Mitsubishi Lancer Evo IX) - 06:44.347

Grupa A: Istvan Soos Hortea (Subaru Impreza) - 07:27.973

Grupa H: Bogdan Cuzma (Mitsubishi Lancer Evo IX) - 06:44.347

Grupa N:  Călin Maniţiu (Subaru Impreza) - 07:18.720

Grupa Istorice: Dorin Alexandrescu (Vw Golf) - 04:08.916

Clasa F2: Gabriel Ene (Honda Civic Type R) - 07:19.023

Clasa Două Roţi Motrice GT: Horaţiu Ionescu Cristea (Ferrari 458 Challenge) - 06:50.993

Clasa Debutanţi: Matei Stancu (BMW 325) - 07:34.336

Clasa Diesel: Costi Stratnic (BMW Coupe) - 07:24.020

Echipe: CB Autotehnica - 68 puncte

Sursa foto: Attila Balazs şi Bogdan Barabas


Citeste totul despre:


Alte articole din: SPORT
Alte articole din: SPORT