Fostul mare fotbalist Didi Prodan a murit în urma unui infarct!

Thursday, 17 November 2016, 00:31, Sursă: REALITATEA.NET

Fostul mare fundaș tricolor Daniel "Didi" Prodan a murit miercuri, 16 noiembrie, în casa sa din Voluntari, în urma unui infarct. Fostul fotbalist avea 44 de ani. Prima ambulanţă a ajuns la faţa locului în 14 minute de la apel, dar nu avea medic. Opt minute mai târziu a venit o a doua Salvare. Din păcate, viaţa fotbalistului nu a mai putut fi salvată.

Adaugă părerea ta

Prima ambulanţă a ajuns la locuința lui Daniel Prodan în 14 minute de la apelul soției, dar nu avea medic, fiind o ambulanță de tip B. Opt minute mai târziu a venit o a doua Salvare, de tip C, cu medic, a declarat la Realitatea TV Alis Grasu, directorul general al Ambulanței Bucureşti-Ilfov.

Medicii ajunși la locuința lui Didi Prodan l-au resuscitat pe fostul fotbalist timp de trei ore în încercarea de a-l salva. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic.

Tragicul anunț a fost făcut de jurnalistul Realitatea TV Dorin Chioțea, pe pagina sa de Facebook.

"Daniel DIDI PRODAN A MURIT în urmă cu câteva ore ca urmare a unui infarct!!! Avea 44 de ani. Mi-a fost un mare prieten, iar sfârsitul său prematur de drum mă mâhnește profund. Este cea mai grea știre exclusivă pe care o dau în toată cariera mea. 

Tragedia s-a petrecut în casa din Voluntari a fostului mare fundaș tricolor. Colapsul s-a petrecut sub ochii soției sale, Licinia, care la 19.57 a anunțat Salvarea. Directorul SABIF, Alis Grasu, mi-a confirmat că "În 14 minute a ajuns la dânsul primul echipaj. Foarte rapid a venit și al doilea. Ambele mașini au dotari de ultimă generație și medici urgentiști experimentați, au încercat să-l resusciteze timp de trei ore. S-a încercat tot ce este posibil, din păcate inima sa a cedat".

Dumnezeu să îl odihnească!", a scris Dorin Chioțea pe Facebook.

Daniel „Didi” Prodan a fost membru al Generației de Aur, jucând pentru echipa națională de fotbal a României la Campionatul Mondial de Fotbal din 1994 și la Campionatul European de Fotbal din 1996.

Daniel Prodan s-a născut în martie 1972, în Satu Mare, unde şi-a început şi cariera. În 1993 a fost transferat la Steaua, unde a jucat 3 ani. În acest timp, Didi Prodan a obţinut cinci titluri de campion, două Cupe ale României şi două Supercupe ale României.

În 1996, a ajuns la Atletico Madrid și a jucat doi ani în capitala Spaniei. Apoi a ajuns în Scoția, la Glasgow Rangers. În 2000 a revenit la Steaua București, apoi a mai trecut pe la Rocar , FC Național şi gruparea italiană Messina.

Pentru echipa națională a strâns 54 de meciuri și a participat la Campionatul Mondial de Fotbal din 1994 și la Campionatul European din 1996.

În martie 2008 a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a, pentru rezultatele obținute la turneele finale din perioada 1990-2000 și pentru întreaga activitate.