Atenţie la cozonacii din magazine!

Saturday, 21 December 2019, 08:36 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Atenţie la cozonacii din magazine! Clasicul desert de pe masa de Crăciun poate o adevărată bombă pentru sănătate. Cea mai periculoasă este umplutura cozonacilor care conține între 0 și 9 E-uri, potrivit unui studiu publicat de Asociaţia de Protecţie a Consumatorilor. 

Cei de Protecție a Consumatorului au analizat 20 de cozonaci de la diverşi producători. Și au descoperit că umplutura unor cozonaci care se vând pe piaţa românească variază  între 3,8% şi 40%. Mai mult, conține între 0 și 9 E-uri.

Pe de alta parte, studiul arată că 35% dintre produse au avut în compoziție un aditiv alimentar care poate provoca reacții alergice anumitor persoane.

O alta problema este zaharul din cozonaci.De altfel, cei de la Protecția Consumatorilor atrag atenția că sunt cozonaci conțin 100 grame de zahar, ceea ce înseamnă că 30% din compoziţia unui cozonac poate fi doar zahăr.
Specialiştii ne recomandă să citim atent etichetele. Altfel, în goana după cumpărături, ajungem să ne umplem coşul cu produse nocive pentru sănătatea noastră.

Românii mănâncă în perioada Crăciunului și a Anului Nou peste 7,3 milioane de cozonaci, de zece ori mai mulţi decât într-o lună obişnuită.Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri