Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

COVID-19. Masca de protecție în public, obligatorie în Israel

Tuesday, 07 April 2020, 17:38 Sursă: realitatea.net

 

A fost aprobat un calendar pentru restricţii mai aspre de călătorie pentru sărbătoarea Paştelui evreiesc sau Pesah, care începe miercuri, când familiile se adună pentru cina de Seder care comemorează exodul biblic din sclavia din Egipt.

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a spus că, în acest an, cina ar trebui să fie o afacere în familie, limitată la membrii gospodăriei, într-o tentativă de a ţine sub control rata infectărilor cu COVID-19, potrivit Agerpres.

Netanyahu le-a cerut cu insistenţă evreilor săptămâna trecută să poarte măşti în public, o măsură despre care guvernul a anunţat că va deveni obligatorie de duminică.

Copiii cu vârsta sub 6 ani, persoanele cu handicap mintal sau cei aflaţi singuri în autovehicule sunt scutiţi de la aplicarea măsurii.

Guvernul a precizat că măştile folosite pot fi unele confecţionate la domiciliu.

De marţi seară până vineri dimineaţă este instituită o interdicţie de călătorie în afara oraşelor, menită să prevină adunările mari de rude şi prieteni la cina de Seder.

De miercuri, de la ora 15.00, cu câteva ore înainte de cina de la apusul soarelui, până joi la ora 19.00, achiziţiile de alimente în oraşe vor fi de asemenea interzise.

Israelienii au deja interdicţie de a se îndepărta mai mult de 100 de metri de casă, cu excepţia vizitelor la magazinele de alimente şi farmacii şi deplasărilor la serviciu.

Într-o scutire de la restricţiile de Pesah, guvernul a anunţat că interdicţia de la cumpărături în noaptea de Seder nu se aplică „minorităţilor neevreieşti”, o referire la cetăţenii arabi care sunt în majoritate musulmani şi restul creştini.

Transportul public, inclusiv zborurile din şi spre Israel, vor fi suspendate de la ora locală 20.00 marţi şi până la 08.00 dimineaţa duminică, se menţionează în comunicat.

În Israel erau raportate până marți după amiază 9.006 de cazuri confirmate de coronavirus, între care şi 60 de decese. De asemenea, testările raportate ajunseseră la aproape 110.000, potrivit worldmeters.info.

Alte articole din: SĂNĂTATE
Adaugă părerea ta
Alte articole din: SĂNĂTATE