Coronavirus - România: 54009 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

COVID-19. Franța, la un pas de 19.000 de cazuri. A noua zi de scădere a internaţilor la terapie intensivă

Saturday, 18 April 2020, 00:23 Sursă: realitatea.net

 

Franța a înregistrat vineri 761 de noi decese provocate de noul coronavirus, cifră apropiată de cea din ziua anterioară, când au fost 753 de decese, al căror număr total ajunge astfel în această ţară la 18.681, a anunţat responsabilul general francez pentru sistemul de sănătate Jerome Salomon, transmite AFP, potrivit Agerpres.

„Circulaţia virusului rămâne la un nivel ridicat”, a spus Salomon.

A scăzut în schimb numărul noilor cazuri de COVID-19, acesta fiind vineri de 1.909 şi totalul urcă la 147.969, Franţa fiind a patra ţară din lume cea mai afectată de pandemie, după SUA, Italia şi Spania.

S-a înregistrat şi o diminuare, pentru a treia zi consecutiv, a numărului persoanelor spitalizate, care este acum de 31.190, cu 115 mai puţine faţă de joi.

A continuat şi scăderea numărului pacienţilor la terapie intensivă, care a ajuns vineri la 6.027, cifră totuşi foarte ridicată în comparaţie cu Italia, care avea tot vineri 2.812 pacienţi la terapie intensivă.

În Franța, numărul celor de la ATI rămâne negativ pentru a noua zi consecutiv, cu 221 de pacienţi mai puţini în 24 de ore.

„Este o scădere lentă, dar constantă”, remarcă Jerome Salomon, avertizând însă asupra saturării secţiilor de terapie intensivă.

„Primul val (epidemic) a fost puternic atenuat de toţi francezii” şi prin măsurile de izolare „am încetinit puternic această epidemie”, a mai spus responsabilul francez.

Alte articole din: SĂNĂTATE
Alte articole din: SĂNĂTATE