Vosganian, dezlănțuit: "PSD a încălcat procedura și a pierdut încrederea ALDE"

Tuesday, 23 July 2019, 15:29 Sursă: REALITATEA.NET

El a spus, ironic, că este "mirat" că Viorica Dăncilă vorbește despre responsabilitate, în condițiile în care PSD a încălcat procedura desemnării prezidențiabilului, subliniind că ALDE și-a pierdut încrederea în PSD.
 
"Am sentimentul că PSD nu vrea să fie un actor important în această campanie prezidențială și să aibă alte priorități decât câștigarea fotoliului prezidențiale. Mă mir că doamna Dăncilă vorbește de responsabilitatea în condițiile în care PSD și-a încălcat procedurile desemnării candidatului la prezidențiale. Niciun sondaj nu consideră că doamna Dăncilă are prima șansă", a declarat deputatul ALDE Varujan Vosganian, marți, la Antena 3.
 
El a spus că miercuri, în ședința ALDE, este "aproape sigur" că Tăriceanu va fi desemnat candidat la prezidențiale, apreciind că liderul ALDE este "singurul care poate coagula voturi din mai multe partide și care are șanse reale în turul doi să îl învingă pe domnul Iohannis".
 
Vicepreședintele ALDE a adăugat că guvernarea va merge mai departe, însă partidul și-a pierdut încrederea în partenerul de coaliție.
 
"Guvernarea merge înainte. Chestiunea e că noi ne-am pierdut încrederea în partenerul nostru PSD. Vor trebui garanții suplimentare, la restructurare”, a explicat Vosganian.
 
În opinia deputatului ALDE, Viorica Dăncilă a intrat într-o competiție pentru prezidențiale fără a fi legitimită de vreun sondaj de opinie.
 
"Personal nu am alt cuvânt decât nedumerire pentru că nu văd cum doamna Dăncilă, care e într-un proces de reabilitare care sincer mergea destul de bine în ce privește imaginea personală și PSD, intră acum într-o competiție pe care nu o legitimează niciun sondaj de opinie. PSD oricum are această problemă a unei oarecare izolări în spectrul politic, iar o candidatură a doamnei Dăncilă nu face decât să agraveze această poziție. Noi în Pro România vedem un aliat în susținerea domnului Tăriceanu la Președinția României”, a adăugat Varujan Vosganian.
 
ALDE va avea, miercuri, de la ora 13.00, ședințele Biroului permanent Executiv și ale Biroului permanent național, la Parlament. Reuniunile vor fi urmate de declarații de presă ale liderului ALDE Călin Popescu Tăriceanu, potrivit unui anunț al formațiunii.

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri