Viorica Dăncilă recunoaște: Statul nu își permite să construiască spitale

Wednesday, 19 June 2019, 17:03 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Viorica Dăncilă a recunoscut că, cel puțin pentru execuția bugetară de anul acesta, guvernul nu a reușit să facă rost de bani pentru mult-promisele spitale.

În acest exerciţiu bugetar nu au mai rămas bani suficienţi pentru construirea celor trei spitale regionale, banii alocaţi fiindcheltuiţi pe documentaţie, a declarat premierul Viorica Dăncilă la România Tv, precizând că a propus ca sumele necesare să fie accesate pe următorul exerciţiu bugetar. "Un spital este evaluat la 460 milioane euro. Trei spitale se duceau la un miliard şi ceva de euro. Statul român nu îşi permite", spune Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă a declarat, la România TV, că a avut o discuţie, pe acest subiect, cu comisarul European Corina Creţu: "Am avut o discuţie cu doamna comisar european Corina Creţu, la Guvern, legată de cele trei spitale regionale, pentru mine ca premier, pentru Guvernul României era foarte important să avem cele trei spitale. Pentru cele trei spitale a fost alocată suma de 150 milioane euro. Toată documentaţia a fost 130 milioane de euro. Un spital este evaluat la 460 milioane euro. Trei spitale se duceau la un miliard şi ceva de euro. Statul român nu îşi permite. Atât au costat. Am vorbit cu doamna Corina Creţu ca din suma rămasă să facem studii de fezabilitate, documentaţia şi în următoarea proiecţie bugetară să accesăm cele 460 milioane de euro", a afirmat Viorica Dăncilă, citată de News.ro. 


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri