Coronavirus - România: 29620 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Viața lui Dragnea. De la baiatul sărac din Gratia, la afacerist prosper și politician - seful PSD

Monday, 27 May 2019, 15:42 Sursă: REALITATEA.NET

Un singur om. Liviu Dragnea. Poate singurul care a reușit să aibă la cheremul său aproape toate instituțiile statului. 

A fost printre cei care după 1990 au știut să se descurce. În doar șase ani a ajuns de la un baiat care căra marfă pentru cărciumile sale din comunele Teleormanului la un om de afaceri respectat în județ. 


La început a fost consilier local la Turnu Magurele, adus în funcție de către Adrian Videanu, fostul său coleg de facultate. A pompat bani în campania Partidului Democrat și a fost răsplătit cu funcția de prefect. Patru ani în care la averea sa s-au adăugat un hotel, un han și un restaurant.


Au urmat peste zece ani în funcția de președinte al Consiliului Județean. În mandatul său a fost privatizată compania Tel Drum.


În tot acest deceniu, Liviu Dragnea nu a neglijat nici politica mare. A fost vicepreședinte al partidului, coordonator de campanie și secretar general al PSD. A știut mereu să susțină pe cine trebuia și să trădeze pe cine era de trădat. L-a susținut pe Adrian Năstase în detrimentul lui Ion Iliescu.

Apoi, l-a susținut pe Mircea Geoană în detrimentul lui Adrian Năstase.

Și Pe Victor Ponta în detrimentul lui Mircea Geoană. 

Ultimul presedinte PSD căruia i-a facut vânt din barca a fost Victor Ponta. 

Victor Ponta s-a întors, dar nu în PSD. Partidul a ajuns pe mâinile lui Liviu Dragnea in totalitate. Pentru că n-a putut fi premier, a dus PSD-ul pe culmile paradoxului. A schimbat doi premieri și nici cu al treilea situația nu este mai roz. 


Considerat cel mai puternic lider politic al ultimilor ani, Liviu Dragnea și-a exercitat puterea prin interpuși. N-a putut să fie premier, dar i-a rămas visul prezidențial. 

Zâmbetul de pe față i-a dispărut de multe ori lăsând loc încrâncenării. 


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ