Coronavirus - România: 4761 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

USR a depus, la Parlament, primele sute de mii de semnături pentru "Fără Penali"

Thursday, 20 September 2018, 15:08 Sursă: REALITATEA.NET

"Duba cu prima tranșă de semnături #FaraPenali a ajuns la Parlament! Azi depunem 335.000 de semnături validate, iar restul de până la un milion în zilele următoare", a anunţat USR, pe pagina de Facebook. 

Potrivit unui comunicat de presă, o parte dintre primari au refuzat să predea dosarele cu semnăturile validate în termenul de 15 zile, USR acuzându-i de încălcarea legii.

Printre semnăturile validate, depuse la Parlament, sunt din județe precum Cluj (39.000), Dolj (24.000), Sibiu (25.000), Timiș (32.000), Vaslui (25.000), potrivit unui comunicat de presă. Președintele USR Dan Barna a declarat că 23 de județe au depășit pragul de 20.000 semnături.

După depunerea tuturor semnăturilor, acestea vor ajunge la Curtea Constituțională, urmând ca inițiativa cetățenească de modificare a Constituției să intre in circuit parlamentar, și ulterior să fie organizat referendumul. Inițiativa Fără Penali în funcții publice propune ca articolul 37 din Constituție, care reglementează dreptul de a fi ales, să fie completat cu un nou alineat, având următorul conținut:

"Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării."


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ