Unde au dispărut premierul Sorin Grindeanu şi ministrul de Finanţe

Wednesday, 07 June 2017, 19:47 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a ajuns miercuri la Paris, unde, în cursul serii, va participa la ceremonia de aderare a României la Agenția pentru Energie Nucleară a Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), scrie Agerpres

Șeful Executivului a călătorit la Paris cu o cursă aeriană de linie, la clasa "economic", alături de delegația sa. Miercuri seară, premierul Grindeanu va participa la ceremonia de aderare a României la Agenția pentru Energie Nucleară a OCDE (NEA), care se va desfășura în prezența secretarului general al OCDE, Angel Gurria, și a directorului general al NEA, William D. Magwood.

La ceremonie, șeful Guvernului va fi însoțit de ministrul Finanțelor Publice, Viorel Ștefan. România se va alătura celor 31 de state membre NEA, țări cu cele mai avansate programe nucleare din lume. Potrivit Guvernului, prin aderare, se recunoaște faptul că România dispune de infrastructură și o industrie națională dezvoltată în domeniul energiei nucleare și utilizează o tehnologie nucleară sigură, fiind angajată în adoptarea celor mai bune practici în domeniu.

Tot miercuri seară, șeful Executivului va avea o întrevedere cu secretarul general al OCDE, Angel Gurria, și va participa la dineul găzduit de președinția daneză în marja Reuniunii ministeriale a OCDE. Joi dimineață, premierul Grindeanu se va întâlni cu omologul său francez, Edouard Philippe.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri