Coronavirus - România: 186254 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ultimele pregătiri pentru summitul informal de la Sibiu

Tuesday, 07 May 2019, 21:15 Sursă: REALITATEA.NET

Summit-ul informal va fi găzduit de Klaus Werner Iohannis, președintele României, statul care deține în prezent Președinția Consiliului Uniunii Europene. Președintele Consiliului European, Donald Tusk, va prezida reuniunea.

La Summitul informal de la Sibiu vor participa șefi de stat sau de guvern din statele membre UE, Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani.

Marți, Iohannis a vizitat spațiile unde se vor desfășura evenimentele din cadrul Summit-ului de la Sibiu, scrie realitateadesibiu.net.

Klaus Iohannis, președintele României, a explicat, marți, la Sibiu, de ce nu va veni Viorica Dăncilă, premierul României, la Summit-ul din 9 mai.

Dăncilă, ironică la adresa lui Iohannis: Îl sun după summitul de la Sibiu (VIDEO)

„Fiecare stat are un singur reprezentant, iar arhitectura constituţională a României este de aşa natură că reprezentantul României în Consiliul European este preşedintele ţării, în cazul acesta eu. La Sibiu vor fi întâlniri numai în format de Consiliul European, nu este prevăzută nicio manifestare în alt format. Noi facem invitaţii pentru Consiliul European doar preşedintelui Parlamentului European, care vine în deschiderea Consiliului European şi face o prezentare, atât. Este cutuma la Consiliul European. Aceste invitaţii le face preşedintele Consiliului European, care este domnul Tusc, în consecinţă toată discuţia este una puţin artificială şi izvorâtă din faptul că nu se cunoaşte prea bine arhitectura constituţională a României. Nu este nicio rea-voinţă, nicio rea-credinţă, pur şi simplu aici este locul preşedintelui în Consiliul European şi noi ne întâlnim aici ca să lucrăm şi să lucrăm la un lucru foarte important: la agenda strategică pentru următorul mandat al instituţiilor europene”, a explicat Iohannis.

Klaus Iohannis, în inspecţie la Sibiu pentru summitul UE (VIDEO)

Şeful statului s-a declarat mulţumit de pregătirile pentru Summit.

“Până acum, în oraş, lucrurile sunt foarte bine pregătite, oraşul arată foarte bine. Primăria, doamna primar Fodor s-au străduit foarte mult încă de când s-a ştiut că se va organiza acest Summit. Şi rezultatul se vede! Astăzi (marți, n.r.) voi vizita toate locaţiile unde se desfăşoară evenimente ale Summit-ului şi conexe Summit-ului. Din informaţiile mele de până acum ştiu că totul este foarte bine pregătit”, a declarat Iohannis.

Unteanu: Declaraţia finală a summitului de la Sibiu nu este un document obligatoriu

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ